ΚΟΣΜΟΣ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Κατηγορία βιασμού ανοίγει έρευνα στο Εργατικό Κόμμα – Την στηρίζει ο ηγέτης του κόμματος

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Κατηγορία βιασμού ανοίγει έρευνα στο Εργατικό Κόμμα – Την στηρίζει ο ηγέτης του κόμματος

Έρευνα στους κόλπους του βρετανικού Εργατικού Κόμματος ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ακτιβίστριας ότι πριν από έξι χρόνια έπεσε θύμα βιασμού από αξιωματούχο του κόμματος και ότι αποθαρρύνθηκε από το να καταγγείλει το περιστατικό.

Η 25χρονη σήμερα Μπεκ Μπέιλι είπε στο ραδιόφωνο του BBC ότι ο βιαστής της ήταν προϊστάμενός της στην ιεραρχία του κόμματος αλλά όχι βουλευτής και ότι η επίθεση σημειώθηκε σε κομματική εκδήλωση. Η κ. Μπέιλι πρόσθεσε πως όταν αργότερα αποκάλυψε τι έγινε σε υπάλληλο του Εργατικού Κόμματος, εκείνος την παρότρυνε να μη μιλήσει διότι ίσως αυτό της έκανε ζημιά. Η ακτιβίστρια των Εργατικών, που διετέλεσε και μέλος της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής των Εργατικών, είπε ότι αποκαλύπτει δημοσίως το περιστατικό για να συμβάλει στην ουσιαστική αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης τέτοιων υποθέσεων. Η νέα καταγγελία ακολουθεί σωρεία αποκαλύψεων για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς από πολιτικούς. Η έρευνα που διατάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα θα γίνει από ανεξάρτητο νομικό. Ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν εξήρε το θάρρος της Μπεκ Μπέιλι και είπε ότι η 25χρονη έχει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του. «Δε θα υπάρξει καμία ανοχή στο Εργατικό Κόμμα για σεξισμό, παρενόχληση ή κακοποίηση», πρόσθεσε ο ίδιος. ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top