ΚΟΣΜΟΣ

«Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου» - Αιφνιδιαστική παραίτηση του Πρωθυπουργού του Λιβάνου

«Υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου» - Αιφνιδιαστική παραίτηση του Πρωθυπουργού του Λιβάνου

O Πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ αλ Χαρίρι παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά, ανακοινώνοντας από τηλεοράσεως την αίσθηση του ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του και ασκώντας κριτική εις βάρος του Ιράν και του συμμάχου του στον Λίβανο, της Χεζμπολάχ.

"Ζούμε σε ένα κλίμα παρεμφερές με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε πριν από τη δολοφονία του μάρτυρα Ραφίκ αλ Χαρίρι", είπε αναφερόμενος στον πατέρα του. "Έχω αντιληφθεί το κρυφό σχέδιο κατά της ζωής μου", πρόσθεσε. Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Χαρίρι είπε ότι το Ιράν "χάνει από την ανάμειξή του στις υποθέσεις του αραβικού κόσμου" και τόνισε ότι ο Λίβανος θα "υψώσει το ανάστημά του, όπως έκανε και στο παρελθόν" και θα "κόψει τα χέρια που δόλια απλώνονται πάνω του". Ο Χαρίρι έγινε Πρωθυπουργός του Λιβάνου στα τέλη του περασμένου χρόνου μετά την πολιτική συμφωνία με βάση την οποία την προεδρία της χώρας ανέλαβε ο Μισέλ Αούν, ο οποίος είναι σύμμαχος της Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας αλλά οι δεσμοί της με το Ιράν και η υποστήριξή της προς τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ έχουν προκαλέσει την οργή πολλών Λιβανέζων. Ο Χαρίρι επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία, έναν πολιτικό εχθρό του Ιράν και της Χεζμπολάχ δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, όπου είχε συνάντηση με τον πρίγκιπα-διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Jadeed, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέδωσε ότι η ανακοίνωση της παραίτησής του βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ. Από ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top