ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χριστοδούλου Vs Δώνης… Ποιος θα επικρατήσει; (ανάλυση)

Χριστοδούλου Vs Δώνης… Ποιος θα επικρατήσει; (ανάλυση)

Όλα έτοιμα για την 12η αγωνιστική που θα επαναφέρει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο στην καθημερινότητα μας. Ποιος είναι αυτός; Το «ντέρμπι» μεταξύ των δύο «αιωνίων».

Η Ομόνοια υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ σε ένα οριακό σημείο της «κούρσας», εδώ που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα «πράγματα», όσον αφορά εκείνους θα πρωταγωνιστήσουν και εκείνους που θα ρυθμίσουν. Για να μην μπει καμία ομάδα από τις δύο σε ρόλο «ρυθμιστή», το τρίποντο αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την «πράσινη», αλλά και την «πορτοκαλί» μεριά της Λευκωσίας.

Θυμίζουμε ότι το «τρυφίλλι» βρισκεται στην εξάδα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ενώ οι περσινοί πρωταθλητές βρίσκονται μία «ανάσα» πιο κάτω, στην όγδοη θέση, έχοντας μάλιστα τρία ματς λιγότερα σε σχέση με τους υπολοίπους. Η ώρα έναρξης του ματς είναι στις 19:00 με όλα τα βλέμματα να είναι «καρφωμένα» στο ΓΣΠ.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν τέσσερις αναμετρήσεις αήττητοι, αλλά έρχονται από μία εκτός έδρας ισοπαλία που «πλήγωσε» τον εγωισμό τους απέναντι στον Άρη, ενώ οι πρωταθλητές προέρχονται από μία «μαγική» εμφάνιση κόντρα στην Πάφο, την καλύτερη μέσα στον «μαραθώνιο» έως τώρα.

Διαιτητής της «μάχης» του ΓΣΠ, θα είναι ο «κλασικός» Λεόντιος Τράττος, ενώ οι βοηθοί του θα είναι οι… Καλησπέρας Νίκος και Γεωργίου Παύλος, ενώ στο ρόλο του τέταρτου θα «πιάσει» δουλειά ο Νεοκλέους Νικόλας.

Φυσικά, οι Πάμπος Χριστοδούλου, και Γιώργος Δώνης θα δώσουν το δικό τους στίγμα για να φτάσουν οι «μαχητές» τους στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να φύγουν με χαμόγελο από τον αγωνιστικό χώρο.

Πάμπος Χριστοδόλου:

Το σύστημα: Θα επιμείνει στο 4-4-2 που έπαιξε στη Λεμεσό κόντρα στον τοπικό Άρη; Η αλήθεια είναι πως σε κάποιες στιγμές ρόλαραν οι παίκτες, αλλά τα κενά υπαρκτά, όπως θα είναι και τώρα, εάν δεν αγωνιστούν οι Παναγή, Κατελάρης, Κανού που μπήκαν αποστολή. Αλήθεια, ποιον θα επιλέξει στο «1», τον Φελντχούιζεν ή τον Αντρέα Χριστοδούλου που πέρσι έδειξε θετικά στοιχεία;

Οι αλλαγές: Θα γίνουν. Η «εικόνα» με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε σκαμπανεβάσματα, τα οποία επιβάλλεται να μειωθούν απέναντι στον πρωταθλητή εάν θέλει η Ομόνοια να «σπάσει» την «κατάρα» και να πάρει βαθμό που έχει να συμβεί από το 2015, ή βαθμούς που έγινε για τελευταία φορά το 2013 ως γηπεδούχος.

Φαμπρίτσιο εκτός, Μαδούρο μέσα;Θα παίξει βασικός ο Ολλανδός στην επιστροφή του; Θα πάει πιο πίσω ο Μαργκάσα; Θα φανούν όλα στο «χορτάρι» εκεί όπου θα ξεκαθαριστούν τα πάντα όσον αφορά τα πλάνα του Πάμπου.

Η ψυχολογία: Ο Πάμπος Χριστοδούλου δε «μασάει». Μπορεί να έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της διοίκησης μετά το αποτέλεσμα μέσα στη Λεμεσό, άλλα έχει τη στήριξη, και να η ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζουν οι επιλογές που έκανε το καλοκαίρι. Σίγουρα, ένα «τρίποντο» θα φέρει καλύτερη ψυχολογία, μη ξεχνάμε το 7-3 (γκολ υπέρ-κατά) στις προηγούμενες σπουδαίες «μονομαχίες» του πρωταθλήματος με ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ανόρθωση.

Η προσωπικότητα: Ο Κύπριος προπονητής δεν έχει να αποδείξει τίποτα για την κλάση του, είναι δεδομένη. Η προσωπικότητα του είναι ισχυρή, και στις δύσκολες στιγμές, γνωρίζει πως να μπαίνει «ασπίδα» στους ποδοσφαιριστές του, που «παλεύουν» εντός των τεσσάρων γραμμών να τον δικαιώσουν. Θα έχει «τεράστιο» ενδιαφέρον το… σκάκι με τον Δώνη.

Γιώργος Δώνης: 

To σύστημα: Λογικά, θα δούμε το 4-2-3-1 που το έχει καθιερώσει στα περισσότερα τεστ εντός του νησιού. Αυτό, του έδωσε και το εντυπωσιακό 4-0 επί της έκπληξης του πρωταθλήματος, και λογικά δε θα το αλλάξει.

Οι αλλαγές: Τα «εργαλεία» αυξήθηκαν, άρα αλλαγές θα υπάρξουν. Ο Δώνης γουστάρει να ανακατεύει την «τράπουλα», να μπερδεύει τον αντίπαλο, και να προσαρμόζει την ομάδα του σύμφωνα με τους… απέναντι. Η «μονομαχία» με την Πάφο δε μπορεί να κριθεί όσον αφορά την τακτική, διότι, άλλο το «ντέρμπι» και άλλο φαινομενικά βατό ματς. Προφανώς, θα δούμε τον Πέρεθ στον άσο, τους Καρλάο και Ρουέδα στα στόπερ, ενώ λογικά θα επιστρέψει ο Λάγο, παρέα με τον Βούρο στα άκρα. Δύσκολα θα αλλάξει το «δίδυμο» Βινίσιους – Μοράις, ενώ δεν αποκλείεται στα άκρα να αγωνιστεί ο Εφραίμ παρέα με τον Αλωνεύτη. Σε ρόλο δεκαριού δυνατά θέτει υποψηφιότητα ο Ζαχίντ, με τον Ποτέ να θεωρείται σίγουρος στην κορυφή. Το κακό είναι ότι κανείς από τους δύο «άρχοντες» των πάγκων δε μπορεί να βασιστεί στη φόρμα, διότι όλοι προέρχονται από τη διακοπή των Εθνικών ομάδων.

Η ψυχολογία: Στο προηγούμενο εκτός έδρας «μεγάλο» ματς δεν τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε στο «ΑΕΚ Αρένα», τώρα θέλει να αντιστρέψει την «κατάσταση» και να πάρει το «διπλό» ή έστω το βαθμό που θα χρησιμεύσει στη συνέχεια. Μη ξεχνάμε ότι ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης και το Champions League.

H Προσωπικότητα: Δουλειά, πείσμα, μεράκι και αισιοδοξία. Ο Γιώργος Δώνης επιθυμεί οι ποδοσφαιριστές του να προσφέρουν θέαμα, αλλά γνωρίζει ότι σε τέτοιου βεληνεκούς δοκιμασία μετράνε τα… πονταλάκια. Ο Ελλαδίτης αποτελεί μία σημαντική προσωπικότητα για τον πάγκο των «πορτοκαλί», που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ο μόνος που μπορεί να τον επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών, αφού γνωρίζει καλά τα μονοπάτια.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top