ΚΥΠΡΟΣ: Σε πανικό οι λαθροθήρες – Τα drones των βρετανικών βάσεων τους πιάνουν στα πράσα χωρίς να το πάρουν είδηση

ΚΥΠΡΟΣ: Σε πανικό οι λαθροθήρες – Τα drones των βρετανικών βάσεων τους πιάνουν στα πράσα χωρίς να το πάρουν είδηση

Ούτε που καταλαβαίνουν ότι τους παρακολουθούν ζωντανά τα μη-επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη των βρετανικών βάσεων, αφού τους πιάνουν στα πράσα να παγιδεύουν παράνομα αμπελοπούλια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τους τελευταίους μήνες, αρκετά πρόσωπα που επιδίδονταν σε παράνομη λαθροθηρία αμπελοπουλιών στα Κοκκινοχώρια, εντοπίζονται από τα σύγχρονα εναέρια τηλεκατευθυνόμενα μέσα των βρετανικών βάσεων, γεγονός που σε συνδυασμό με τα αυξημένα πρόστιμα οδηγεί στη μείωση του φαινομένου. Ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Δεκέλειας, Αντρέας Πιτσιλίδης, αναφέρει ο «Φ», η οργανωμένη εκστρατεία των τελευταίων ετών έφερα θεαματικά αποτελέσματα, αφού φέτος οι υποθέσεις λαθροθηρίας το 2017, μέχρι στιγμής είναι μειωμένες δραστικά και από μερικές εκατοντάδες που ήταν κάθε χρόνο, φέτος μέχρι στιγμής ήταν μόνο 14. Σε οκτώ περιπτώσεις έγεινε καταγγελία και οι άλλες 6 οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου. Ο κ. Πιτσιλλήδης εξήγησε ότι τα drones δίνουν ζωντανή εικόνα σε άριστη ποιότητα, ενώ ίπτανται σε ύψος 200-500 μέτρα και έτσι εκτός από τη πάταξη της λαθροθηρίας, μπορούν να βοηθήσουν και σε περιπτώσεις διάσωσης αφού μπορούν να φτάσουν σε δύσβατες περιοχές. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE