ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ- ΜΑΖΩΤΟΣ: «Αγκομαχούσε...Πέθανε για κάποια δευτερόλεπτα»- Συγκλονίζει η κατάθεση του ξάδελφου του θυματος

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ- ΜΑΖΩΤΟΣ: «Αγκομαχούσε...Πέθανε για κάποια δευτερόλεπτα»- Συγκλονίζει η κατάθεση του ξάδελφου του θυματος

Ο ξάδελφος του θύματος Μιχάλη Βασιλείου στην απόπειρα φόνου που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 στον Μαζωτό, κατέθεσε την Παρασκευή 24/11 ενώπιον Δικαστηρίου, όπου εξιστόρησε τις δραματικές στιγμές που έζησε την συγκεκριμένη ημέρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Βάσου Βάσου στον "Πολίτη", αρχικά ο Ανδρέας Βασιλείου, ξάδελφος του Μιχάλη, περιέγραψε την στιγμή όπου μαζί έναν φίλο του μετέφεραν το θύμα σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο, μετά τα μαχαιρώματα: «Ενώ τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο αγκομαχούσε.

2Έχασε τις αισθήσεις του μέσα στα χέρια μου. Πανικοβλήθηκα, νόμιζα ότι έσβηνε» ανάφερε αρχικά ο μάρτυρας, ενώ πρόσθεσε, «ο γιατρός μας είπε ότι ο ξάδελφος μου πέθανε για κάποια δευτερόλεπτα, αλλά ευτυχώς οι γιατροί τον επανέφεραν». Όσον αφορά τον καβγά που έγινε στο καφενείο στον Μαζωτό, ο ξάδελφος του θύματος ανάφερε ότι ήταν στην καφετέρια εκείνη την στιγμή, όπου άκουσε τον Νάσο (κατηγορούμενο) και τον Μιχάλη (θύμα) να λογομαχούν και στην συνέχεια να πιάνονται στα χέρια, ενώ ανέφερε επίσης ότι ο Νάσος έβρισε τον ξάδελφό του και ότι ο καβγάς στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από την καφετέρια.

«Ο Νάσος κάποια στιγμή έφυγε πεζός από τον χώρο κι επέστρεψε μετά από 15 λεπτά οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητό του. Όλοι όσοι ήταν έξω από την καφετέρια έτρεξαν να προφυλαχθούν» ανάφερε ο Α. Βασιλείου και πρόσθεσε ότι: «Είδα τον Νάσο να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να κρατά ένα μαχαίρι. Κατευθύνθηκε με επιθετική διάθεση προς τον Μιχάλη, έκανε μια απότομη κίνηση και τον μαχαίρωσε τον ξάδελφό μου». Από την άλλη, κατά την αντεξέταση του μάρτυρα από τον συνήγορο Σάββα Μάτσα, ο Α. Βασιλείου είπε ότι τα κτυπήματα του Μιχάλη προς τον Νάσο ήταν για αυτοάμυνα, αλλά ο συνήγορος είχε άλλη άποψη.

 

«Είναι τόσο έκδηλη η προκατάληψή σου για τον Νάσο. Έδωσες κατάθεση για να τον ενοχοποιήσεις για πράγματα που δεν είδες ούτε και άκουσες. Ήρθες εδώ για να επιβαρύνεις την θέση του Νάσου», ανάφερε η πλευρά της υπεράσπισης. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος αρνείται ενοχή στην κατηγορία απόπειρας φόνου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top