ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η κοινωνική πολιτική που εξήγγειλε προεκλογικά η Κυβέρνηση που πάει; - Ταλαιπωρούν ανάπηρο και τυφλό παιδί εδώ και 11 μήνες

Η κοινωνική πολιτική που εξήγγειλε προεκλογικά η Κυβέρνηση που πάει; - Ταλαιπωρούν ανάπηρο και τυφλό παιδί εδώ και 11 μήνες

Απίστευτη ταλαιπωρία από το Υπουργείο Παιδείας για 11χρονο κοριτσάκι που αναμένει εδώ και 11 μήνες να του παραχωρήσουν τροχοκάθισμα για να πηγαίνει σχολείο αλλά ακόμη δεν του έχει παραχωρηθεί . Μάλιστα όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση εξήγγειλε κοινωνικές πολιτικές λόγω του λογιστικού πλεονάσματος του κρατικού ισολογισμού.

Επιμέλεια Ιάκωβος Ιακώβου

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Χατζηστυλιανού το 11χρονο κορίτσι που είναι σχεδόν τυφλό και με πολλαπλές αναπηρίες αναμένει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο την αγορά τροχοκαθίσματος για τις μετακινήσεις του στο σχολείο.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου η οικογένεια αναγκάστηκε να αγωράσει ένα μεταχειρισμένο τροχοκάθισμα το οποίο ωστόσο γρήγορα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Αυτό οδηγεί του γονείς να είναι εξαγριωμένοι ακούγοντας τις εξαγγελίες τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των υπουργών του που «μοιράζουν περά-δώθε εκατομμύρια ευρώ κομπάζοντας παράλληλα για το κομπόδεμα των 500 εκατομμυρίων που έφτιαξαν πάνω στις πλάτες μας».

Το κορίτσι, ηλικίας 11 χρονών, έχει όραση 6/400 και στα δύο μάτια. Παρουσιάζει, επίσης, εγκεφαλική παράλυση, τύπου σπαστική τετραπληγία, σοβαρή κινητική αναπηρία, σφαιρική ψυχοκινητική διαταραχή, επιληψία και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Χρήζει πλήρους φροντίδας για όλες τις καθημερινές της δραστηριότητες.

Δεν χρησιμοποιεί τα χέρια της και λαμβάνει πολτοποιημένη τροφή. Έχει μακροχρόνια εγκεφαλική δυσλειτουργία και μόνιμη αναπηρία - εγκεφαλική ατροφία. Το παιδί χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα για τις μετακινήσεις του σε μόνιμη βάση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top