Σε παροχές για αναπηρία το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές στην ΕΕ, το 3,2% στην Κύπρο

Σε παροχές για αναπηρία το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές στην ΕΕ, το 3,2% στην Κύπρο

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δαπάνησαν πάνω από 280 δισ. ευρώ για δαπάνες κοινωνικής προστασίας για παροχές αναπηρίας το 2014, σύμφωνα με την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με την Eurostat, αυτό αντιπροσωπεύει το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές, σχεδόν ισοδύναμο με εκείνο που δαπανήθηκε για παροχές επιζώντων (5,7%) και οικογενειακές παροχές (8,6%). Από το 2010, το μερίδιο των δαπανών κοινωνικής προστασίας για παροχές αναπηρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) παρέμεινε σταθερό, σημειώνει η Eurostat.

Το μερίδιο των συνολικών κοινωνικών παροχών που δαπανώνται για παροχές αναπηρίας ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% των συνολικών κοινωνικών παροχών στη Δανία (12,9%), την Κροατία (12,2%), τη Σουηδία (12,0%), την Εσθονία (11,8%), το Λουξεμβούργο (11,4%) και τη Φινλανδία (10,9%). λιγότερο από 4% στην Κύπρο (3,2%) και στη Μάλτα (3,7%), ακολουθούμενη από την Ιταλία (5,9%), την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο (και τα 6,0%).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE