Σε παροχές για αναπηρία το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές στην ΕΕ, το 3,2% στην Κύπρο

Σε παροχές για αναπηρία το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές στην ΕΕ, το 3,2% στην Κύπρο

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δαπάνησαν πάνω από 280 δισ. ευρώ για δαπάνες κοινωνικής προστασίας για παροχές αναπηρίας το 2014, σύμφωνα με την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με την Eurostat, αυτό αντιπροσωπεύει το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές, σχεδόν ισοδύναμο με εκείνο που δαπανήθηκε για παροχές επιζώντων (5,7%) και οικογενειακές παροχές (8,6%). Από το 2010, το μερίδιο των δαπανών κοινωνικής προστασίας για παροχές αναπηρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) παρέμεινε σταθερό, σημειώνει η Eurostat.

Το μερίδιο των συνολικών κοινωνικών παροχών που δαπανώνται για παροχές αναπηρίας ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% των συνολικών κοινωνικών παροχών στη Δανία (12,9%), την Κροατία (12,2%), τη Σουηδία (12,0%), την Εσθονία (11,8%), το Λουξεμβούργο (11,4%) και τη Φινλανδία (10,9%). λιγότερο από 4% στην Κύπρο (3,2%) και στη Μάλτα (3,7%), ακολουθούμενη από την Ιταλία (5,9%), την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο (και τα 6,0%).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις στο Videogate: «Τα στοιχεία μας επαληθεύτηκαν από τις Κυπριακές Αρχές»

Ραγδαίες εξελίξεις στο Videogate: «Τα στοιχεία μας επαληθεύτηκαν από τις Κυπριακές Αρχές»

Η εταιρεία δηλώνει βέβαιη ότι η τελική αξιολόγηση της Νομικής Υπηρεσίας θα οδηγήσει τους υπεύθυνους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE