ΥΓΕΙΑ

Οι 10 συχνότεροι λόγοι που τσακώνονται τα ζευγάρια-Σύμφωνα με σύμβουλο σχέσεων

Οι 10 συχνότεροι λόγοι που τσακώνονται τα ζευγάρια-Σύμφωνα με σύμβουλο σχέσεων

Δουλειές του σπιτιού, οικονομικά, ή υπερβολική ενασχόληση με τα επαγγελματικά... Λίγο πολλοί όλοι έχουν τσακωθεί με το έτερον ήμισύ τους για αυτούς τους λόγους.

 

Είναι τρεις από 10 βασικότερες αιτίες που καβγαδίζουν τα ζευγάρια, σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Ρέιτσελ Σάσμαν. Μπορεί να ακούγονται απλά προβλήματα, σε σύγκριση για παράδειγμα με την απιστία. Αλλά η ειδικός εξήγησε στο Business Insider ότι σημασία δεν έχει τόσο το τι προκαλεί τη διαμάχη, όσο η έλλειψη της επικοινωνίας.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ίδια, ότι όποιος κι αν είναι ο λόγος του καβγά, τότε αυτός θα γιγαντωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Business Insider, αυτοί είναι οι 10 λόγοι που καβγαδίζουν συνήθως τα ζευγάρια:

Δέσμευση
Τα ανύπαντρα ζευγάρια δεν βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο σε ό,τι αφορά τη δέσμευση. Συχνά, ο ένας από τους δύο θέλω να κάνουν το επόμενο βήμα- να συζήσουν ή να αρραβωνιαστούν- αλλά η άλλη πλευρά αντιδρά.

Δουλειές του σπιτιού
Οταν τα ζευγάρια καβγαδίζουν για τις δουλειές του σπιτιού, τότε πιθανότατα αυτό συμβαίνει γιατί ο ένας από τους δύο αισθάνεται ότι κάνει τις περισσότερες.

Στα ζευγάρια διαφορετικού φύλου, τυπικά αυτό το πρόσωπο είναι η γυναίκα. «Συχνά ακούω τους άνδρες να λένε ότι αισθάνονται πως κάνουν πολλά και ότι δεν τους το αναγνωρίζουν», λέει η Σάσμαν. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του Pew, η ισονομία στις δουλειές του σπιτιού είναι ο τρίτος σημαντικότερος παράγοντας για έναν επιτυχημένο γάμο, μετά την πίστη και την καλή σεξουαλική ζωή.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Σάσμαν ακούει ολοένα περισσότερα παράπονα από ζευγάρια, για τις συνήθειες του ενός σχετικά με τα social media. Συνήθως αυτό αφορά νεαρά άτομα. Κάποιοι διαμαρτύρονται ότι το έτερον ήμισυ εκθέτει υπερβολικά τη ζωή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι ότι είναι εθισμένοι με το κινητό τους. Εκνευρισμό προκαλεί όμως και το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμη επαφές με τον ή την πρώην, στα social media.

Οικονομικά
Είναι πολύ φυσιολογικό ο ένας από τους δύο να ξοδεύει περισσότερο και ο άλλος να είναι πιο «σφιχτός» στη διαχείριση των οικονομικών. Το πρόβλημα είναι όταν ο ένας από τους δύο κατηγορεί τον άλλον για αυτή την τάση.
 
Επίσης, σύμφωνα με την Σάσμαν, αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται όταν τα ζευγάρια αποφασίζουν να συζήσουν ή να παντρευτούν και καλούνται να κρίνουν αν θα δημιουργήσουν κοινό ταμείο. Αν διστάζουν, αυτό μπορεί να δείχνει έλλειψη σεβασμού.

Ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής
Κάποιος από τους δύο μπορεί να είναι εργασιομανής ή να βάζει τη δουλειά πάνω από τη σχέση του. Αυτό, για πολλούς μπορεί να προκαλεί συναισθήματα προδοσίας, παρόμοια με εκείνα της απιστίας.

Κατάχρηση ουσιών
Πολλές φορές, η κατάχρηση ουσιών είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και οδηγεί στο διαζύγιο.

Απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον
Η Σάσμαν δηλώνει ότι βλέπει πολλά ζευγάρια με μικρά παιδιά, που δεν βρίσκουν χρόνο για τη σχέση τους. Επιστήμονες που έχουν μελετήσει την αλλαγή μετά τη γέννηση των παιδιών, τονίζουν ότι τρεις παράγοντες θα βοηθήσουν τα ζευγάρια: να ''χτίζουν'' την τρυφερότητα ανάμεσά τους, να ξέρουν ο ένας τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σαν κάτι που μπορούν να λύσουν ως ζευγάρι.

Σεξ
Μερικές φορές, ο ένας θέλει περισσότερο σεξ από ότι ο άλλος, λέει η Σάσμαν, που προσθέτει ότι συχνά ακούει ζευγάρια να της λένε ότι η σεξουαλική ζωή τους έχει «πεθάνει».

Κάποιοι ειδικοί προτείνουν ως λύση το «πρόγραμμα του σεξ», ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που και οι δύο είναι πολυάσχολοι, ή έχουν διαφορετικό... επίπεδο επιθυμίας.

Απιστία
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει πιο συχνά η Σάσμαν. Η αποκάλυψη της απιστίας μπορεί να καταστρέψει τη σχέση, αν και κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο αυτό. Μάλιστα, αναφέρουν ότι κάποια ζευγάρια μπορεί να έρθουν πιο κοντά και να είναι πιο ειλικρινείς μεταξύ τους έπειτα από αυτό.

Γονεϊκά ζητήματα
Αλλο συχνό ζήτημα που αντιμετωπίζουν ζευγάρια με παιδιά, καθώς συνήθως ο ένας γονιός είναι πιο αυστηρός από τον άλλον. Για αυτό, λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να έχουν συζητήσει πριν αποκτήσουν παιδιά πώς θα παίρνουν από κοινού τις αποφάσεις αυτές.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top