ΚΟΣΜΟΣ

Φανατικοί της «τσόντας» οι εργαζόμενοι στη βρετανική βουλή – Στοιχεία Press Association

Φανατικοί της «τσόντας» οι εργαζόμενοι στη βρετανική βουλή – Στοιχεία Press Association

Περίπου μια προσπάθεια για προβολή πορνογραφικού περιεχομένου κάθε εννέα λεπτά, από εργαζόμενους του βρετανικού κοινοβουλίου.

Δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων “Sputnik”, την Δευτέρα 8/1, αναφέρει ότι μπλοκαρίστηκαν συνολικά 24.473 απόπειρες προβολής πορνογραφικού περιεχομένου μέσω διάφορων συσκευών που συνδέονται στο δίκτυο του κοινοβουλίου, μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2017.

Αυτός ο αριθμός υποδηλώνει ότι, οι χρήστες του δικτύου, συμπεριλαμβανομένου, βουλευτών και εργαζομένων στο κτήριο, κατά μέσω όρο επιχειρούν να μπουν σε σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο 160 φορές τη μέρα, ή μια φορά κάθε εννέα λεπτά.

Τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association, δείχνουν μια απότομη αύξηση των προσπαθειών κατά τον Σεπτέμβριο, αφού τότε σημειώθηκαν περίπου 9.500 απόπειρες επίσκεψης ιστοσελίδων με περιεχόμενο ενηλίκων.

Πάντως, σύμφωνα με το “Sputnik”, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το προσωπικό δεν είχε προσπάθησε να επισκεφθεί ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ επισήμανε ότι τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν μόνο αιτήματα και όχι επισκέψεις σε σελίδες.

Τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία καλύπτουν μόνο ένα μέρος του έτους, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2017. Οι αρχές ανέφεραν ότι είχαν αλλάξει την τεχνική καταμέτρησης και τις παραμέτρους αποθήκευσης δεδομένων πέρυσι.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια ταχεία μείωση του αριθμού των προσπαθειών πρόσβασης σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο στο κοινοβούλιο το 2017 σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2016 αποτράπηκαν 113.208 προσπάθειες.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από μια σειρά σκανδάλων που σχετίζονται με τη σεξουαλικής φύσεως στο κτήριο.

Ο Damian Green, ένας από τους συμμάχους του πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, απολύθηκε μετά από εσωτερική έρευνα το αποτέλεσμα της οποίας έδειξε ότι είχε αποθηκεύσει "ακραία πορνογραφία" στον υπολογιστή γραφείου του, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Εξετάζεται επίσης υπόθεση, φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης κατά δημοσιογράφου.

Ένας άλλος βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση.

Η παγκόσμια καμπάνια κατά της κακοποίησης ξεκίνησε στο Χόλιγουντ, αφού αρκετές γυναίκες υψηλού προφίλ κατηγόρησαν κινηματογραφικό παραγωγό για σεξουαλική κακοποίηση.

Αφού οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, ακολούθησε η παραίτηση του κινηματογραφικού παραγωγού από το πόστο του, με τη συνέχεια του σκανδάλου να δίνεται στις δικαστικές αίθουσες.

Η υπόθεση προκάλεσε μια παγκόσμια τάση, με πολλά δημόσια πρόσωπα από χώρες χώρες σε όλο τον κόσμο να μιλούν για τις εμπειρίες τους σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top