ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άνετη πρόκριση για τον ανανεωμένο Ολυμπιακό με βασικό τον Μιραλάς! (videos)

Άνετη πρόκριση για τον ανανεωμένο Ολυμπιακό με βασικό τον Μιραλάς! (videos)

Νέο 2-0 επί του Πλατανιά και εύκολη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στους «8» του Κυπέλλου. Στο ντεμπούτο Μιραλάς και Γκαρσία, ο Τζούρτζεβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής σκοράροντας με… χέρι και πόδι!

Χωρίς να ιδρώσει σε κανένα σημείο του αγώνα και με πρωταγωνιστές τον σκόρερ Τζούρτζεβιτς και τον άκρως ορεξάτο Μιραλάς που του έλλειψε μόνο το γκολ, ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα 2-0 τον Πλατανιά και στο Καραϊσκάκη και εξασφάλισε την πρόκρισή του στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κλασικό «ερυθρόλευκο» πρώτο ημίχρονο…

Μπορεί να αλλάζουν οι προπονητές, οι παίκτες και τα σχήματα, όμως αυτό που φαίνεται να διατηρείται για τον φετινό Ολυμπιακό είναι η… παράδοση του «πεταμένου» πρώτου ημιχρόνου. Σε αυτό το ματς πάντως, υπήρχαν αρκετές δικαιολογίες.

Αφενός το… αδιάφορο του αγώνα μετά το 0-2 των πρωταθλητών στα Χανιά, αφετέρου το ότι η ομάδα που κατέβασε ο Γκαρσία, περιελάμβανε δύο νέους παίκτες και αρκετούς που πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθούν μαζί.

Κάτι λοιπόν η έλλειψη κινήτρου, κάτι η έλλειψη τακτικής συνοχής των «ερυθρόλευκων», οδήγησε σε ένα πρώτο ημίχρονο «σούπα».

Κυκλοφορία μπάλας αλλά… μακριά από τον Κοκκαλά

Ο Ολυμπιακός ήταν δυσλειτουργικός, χωρίς να μπορεί -κατά κανόνα- να φτάσει με αξιώσεις γύρω από την περιοχή του Πλατανιά και να δημιουργήσει ευκαιρίες με οργανωμένο ποδόσφαιρο.

Ένα θετικό στοιχείο πάντως για τους γηπεδούχους ήταν το έντονο πρέσινγκ ψηλά στην αντίπαλη άμυνα από όλες τις γραμμές σε αυτό το 4-4-2 που κατέβασε ο Όσκαρ Γκαρσία.

Έστω κι έτσι, το ματς σε αυτό το πρώτο 45λεπτο παίχτηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία στο μισό γήπεδο, με τους Πειραιώτες να κυκλοφορούν τη μπάλα με κατοχή που έφτασε το 65% αλλά χωρίς να μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Κοκκαλά, χωρίς αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους. Αντίστοιχα, ο Πλατανιάς από την πλευρά του ήταν καλά στημένος στην άμυνα, με συνοχή στις γραμμές και πολλούς παίκτες στον άξονα στο «συμπαγές» 3-5-2 του Ρόκα.

Όαση η διάθεση του Μιραλάς

Όσον αφορά στις λίγες φάσεις του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε μια εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιραλάς στο 12′ που «έβγαλε» εντυπωσιακά ο Κοκκαλάς, αλλά και μια προβολή του Βέλγου λίγο άουτ στο 17′ μετά από σέντρα του Σεμπά. Σε γενικές γραμμές, ο 30χρονος επιθετικός ήταν και ο πιο ορεξάτος και κινητικός από τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο μέρος.

Λίγα λεπτά μετά, στο 23′, ο Σισέ βρήκε με 30άρα μπαλιά τον Τζούρτζεβιτς που μπήκε στην περιοχή αλλά το δύσκολο πλασέ του Σέρβου πέρασε άουτ.

Τελευταία πια φάση των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο 45λεπτο ήταν το νέο σουτ του Τζούρτζεβιτς από το ύψος της περιοχής, στο 36′, μετά από πάσα του Σεμπά, με τον Κοκκαλά να απομακρύνει.

Από την πλευρά του, ο Πλατανιάς είχε να επιδείξει σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δύο μόλις μακρινά σουτ από Πριντέτα και Στόιτσεφ που δεν ανησύχησαν τον Χουτεσιώτη.

Είχε τον έλεγχο, βρήκε το γκολ

Ελάχιστες διαφορές είχε η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί άνετα τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Βεβαίως, όπως επίσης συνήθως συμβαίνει στα φετινά ματς του, η επανάληψη του αγώνα είχε γκολ και καλύτερο ποδόσφαιρο σε γενικές γραμμές για την ομάδα του Όσκαρ Γκαρσία.

Πρώτη φάση για τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο 45λεπτο ήταν η ευκαιρία του 51ου λεπτού, με τον Σεμπά να βρίσκει τον Μιραλάς στην αντεπίθεση, όμως το πλασέ του Βέλγου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Άστοχοι ήταν οι «ερυθρόλευκοι» και στη φάση του 58′, όταν ο Κοκκαλάς αρχικά έδιωξε το σουτ του Χατζισαφί στην κίνηση μετά από γύρισμα του Σεμπά και έπειτα ο Ζιλέ «σημάδεψε» άουτ με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Φιγκέιρας.

Πήρε το πάνω… χέρι στο σκορ

Τελικά, το γκολ που έκρινε το ματς -με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί στα Χανιά- ήρθε στο 68ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Ανδρούτσου και ένα μπέρδεμα στην άμυνα των Κρητικών, οι κόντρες ευνόησαν τον Τζούρτζεβιτς, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα -άθελα του- στο χέρι του Σέρβου, μετά στο πρόσωπο του και από εκεί να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να διαχειρίζονται άνετα το σκορ ως το φινάλε του αγώνα απέναντι σε έναν ακίνδυνο Πλατανιά με πολλά νέα πρόσωπα στο σχήμα του.

Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν τρεις ακόμη χαμένες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, αρχικά με το σουτ άουτ του Σεμπά στο 80′, έπειτα με το πλασέ του Τζούρτζεβιτς επίσης άουτ στο 82′ και τέλος στο χαμένο τετ-α-τετ του Σέρβου στο 84′ μετά από έξοχη πάσα του Μάριν.

Το «κερασάκι», με το τελικό 2-0, μπήκε τελικά στο 92′ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Τζούρτζεβιτς, αφού ο Σέρβος φορ σκόραρε με κοντινή προβολή έπειτα από τραγικό λάθος του Αγγελόπουλου και γύρισμα του Βρουσάι.

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Το ταμείο του αγώνα

Άνετη νίκη, άνετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό παρά την πειραματική σύνθεση και τα νέα πρόσωπα, αφού ο Πλατανιάς ουδέποτε διεκδίκησε κάτι από το ματς. Ένα κλασικό ματς που φάνηκε ότι αργά ή γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» θα έβρισκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα για να πάρουν απλά την πρόκριση με νίκη μπροστά στο κοινό τους, στο ντεμπούτο των Μιραλάς, Χατζισαφί και Γκαρσία.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς με τα δύο γκολ και τις κλασικές ευκαιρίες του ήταν μοιραία ο MVP, ο Κέβιν Μιραλάς ήταν επίσης πολύ καλός, κινητικός, ορεξάτος και μέσα σε όλες τις φάσεις, με το γκολ να είναι το μοναδικό στοιχείο που του έλειψε, ενώ καλή απόδοση είχε μετά από καιρό και ο Σεμπά. Στο ύψος του από τον Πλατανιά μόνο ο γκολκίπερ Κοκκαλάς.

Ο χειρότερος του αγώνα

Από πλευράς «ερυθρόλευκων» οι δύο κεντρικοί χαφ, Ζιλέ και Μαρτίνς οι οποίοι ελάχιστα πράγματα πρόσφεραν την ώρα που η ομάδα τους είχε κατοχή μπάλας κοντά στο 65% σε όλο το ματς, ενώ για τον Πλατανιά θα ήταν μάλλον… άδικο για τους υπόλοιπους να γίνει ξεχωριστή αναφορά.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ουσιαστικά το μοναδικό λάθος του διαιτητικού τιμ ήταν στο 1-0 του Τζούρτζεβιτς, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σέρβου. Δεν το είδε όμως ούτε ο ρέφερι ούτε ο βοηθός, χωρίς φυσικά να αλλάζει κάτι στην γενικότερη οικονομία της πρόκρισης…

Πως ξεκίνησαν

Σχήμα 4-4-2 επέλεξε ο Όσκαρ Γκαρσία στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό. Στο τέρμα ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, αριστερό ο Χατζισαφί, με δίδυμο στόπερ τους Σισέ και Νικολάου. Ανδρούτσος και Μάριν ήταν οι κεντρικοί χαφ, αριστερό ο Σεμπά, δεξί ο Ανδρούτσος, με τον Μιραλάς περιφερειακό επιθετικό και τον Τζούρτζεβιτς κλασικό σέντερ φορ.

Αντίθετα, στο 3-5-2 του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ο Κοκκαλάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Καρυπίδης, Αγγελόπουλος και Πριντέτα στην άμυνα, ο Ουές στη δεξιά πτέρυγα, ο Κοροβέσης στην αριστερή, ενώ οι Μαλσά, Ζίκο και Πατράλης ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής. Δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Στόιτσεφ και Πετρόπουλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ανδρούτσος (70′ Μάριν), Ζιλέ (78′ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Σεμπά, Μιραλάς (85′ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

Πλατανιάς (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46′ Βάντερσον), Αγγελόπουλος, Πριντέτα, Μαλσά, Ζίκο (61′ Μπούντνικ), Πατράλης, Ουές, Κοροβέσης (46′ Ντουαλά), Στόιτσεφ, Πετρόπουλος.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών)
Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top