ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Άφησαν τετραπληγική 64χρονη – Επιδικάστηκε αποζημίωση €450.000 κατά ιδιώτη γιατρού

Άφησαν τετραπληγική 64χρονη – Επιδικάστηκε αποζημίωση €450.000 κατά ιδιώτη γιατρού

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε την Παρασκευή (12/1) αμέλεια κατά τη διενέργεια επέμβασης στη σπονδυλική στήλη 64χρονης, η οποία έμεινε τετραπληγική.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη («Ο Φιλελεύθερος) το Ανώτατο επιδίκασε εναντίον ιδιώτη γιατρού αποζημιώσεις συνολικού ύψους 450.000 ευρώ, ενώ απαλλάχτηκε το ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο διενεργήθηκε η επέμβαση.

Με την απόφασή του, το Ανώτατο ανέτρεψε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που εκδόθηκε το 2011 κατά την οποία δεν αποδόθηκε ευθύνη στον ιδιώτη γιατρό.

Η ενάγουσα, τότε 64 ετών, υπεβλήθη σε επέμβαση στις 20/3/06 και στις 2/5/06 στη σπονδυλική στήλη από τον ορθοπεδικό νευροχειρούργο σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Αμέσως μετά την τελευταία επέμβαση, η 64χρονη περιέπεσε σε κώμα και όταν επανήλθε εμφάνισε σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο που της προκάλεσε τετραπληγία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 64χρονη αποδίδει στους εναγόμενους/εφεσίβλητους ότι δεν ακολούθησαν την ισχύουσα ιατρική πρακτική ως προς τη διαδικασία ενδοχειρουργικού δισκογραφήματος με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή τοξικού σκευάσματος, μέσω του επισκληρίδιου χώρου του νωτιαίου μυελού στον υπαραχνοειδή χώρο.

Οι εφεσίβλητοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη για αμέλεια ή παράβαση εκ του νόμου απορρεόντων καθηκόντων, αλλά το Ανώτατο, υιοθετώντας τις θέσεις των δικηγόρων της 64χρονης, έκρινε την πρωτόδικη απόφαση εσφαλμένη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top