ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Στόχος της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι η ανασκόπηση των δράσεων που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 29 Ιανουαρίου και ποιες έχουν υλοποιηθεί και σε ποιο βαθμό.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει τον προγραμματισμό για το 2024, ο οποίος συμπεριελάμβανε 80 δράσεις που αφορούσαν κυρίως στην βελτίωση της ποιότητας της  καθημερινότητας των πολιτών καθώς και τον τρόπο χειρισμού αρκετών θεμάτων από τις υπηρεσίες του κράτους και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται κυρίως στα θέματα επιδομάτων και συντάξεων, με αποτέλεσμα οι πολίτες, να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είχε ζητήσει από τους υπουργούς του, να είναι καλά προετοιμασμένοι περιμένοντας απαντήσεις για τα όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Ακόμα και οι υπουργοί οι οποίοι απουσιάζουν στο εξωτερικό, θα πρέπει να στείλουν σημειώματα με τη δράση τους, μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του σημείωσε ότι «την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα έχουμε μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τις δράσεις που ανακοίνωσα στις 29 Ιανουαρίου. Θέλω να είστε καλά προετοιμασμένοι, για να δούμε πού βρίσκεται το στάδιο υλοποίησης. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποια υλοποιήθηκαν, σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται τα υπόλοιπα, ώστε εκεί που χρειάζεται να τρέξουμε περισσότερο».

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις υποσχέσεις απέναντι στον κόσμο, λέγοντας ότι «μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας για ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο πρέπει να προχωρήσουμε. Άρα θέλω να έρθετε καλά προετοιμασμένοι».

Εκσυγχρονισμός – Ανασύνταξη του κράτους

Ένα από τα ζητήματα τα οποία εκκρεμούν και αφορούν στον εκσυγχρονισμό του κράτους για τον οποίο ασκείται έντονη κριτική από τους πολίτες, είναι το όριο συνταξιοδότησης και εξορθολογισμού των ωφελημάτων για τους κρατικούς αξιωματούχους, κάτι για το οποίο κυβέρνηση και βουλή εμφανίζονται μέχρι τώρα, κατώτεροι των περιστάσεων.

Δεύτερο και μεγαλύτερο ζήτημα είναι ο εκσυγχρονισμός της νομικής και ελεγκτικής υπηρεσίας, που όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε μία χρονική στιγμή, όπου η κυπριακή κοινωνία ταλανίζεται από τη μεγαλύτερη σύγκρουση των δύο θεσμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top