ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπριος έφερε όχημα πολυτελείας από την Αγγλία και του το ‘μάζεψαν’ οι Αρχές - ΕΓΓΡΑΦΑ

Κύπριος έφερε όχημα πολυτελείας από την Αγγλία και του το ‘μάζεψαν’ οι Αρχές - ΕΓΓΡΑΦΑ

Γουρούνι στο σακί φαίνεται πως αγόρασε Κύπριος πολίτης. Έφερε μέσω dealer όχημα πολυτελείας από την Αγγλία, αλλά αποδείχθηκε πως το αυτοκίνητο είχε παραποιημένο αριθμό πλαισίου, με αποτέλεσμα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών να ζητά όπως αποσυναρμολογηθεί.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Συγκεκριμένα, Κύπριος πολίτης το 2011, αγόρασε και έφερε στην Κύπρο όχημα μάρκας Mercedes από την Αγγλία, μέσω ενός dealer.

Όπως ισχυρίζεται ο παραπονούμενος, ένα χρόνο αργότερα, η Αστυνομία του κατέσχεσε το όχημα υποστηρίζοντας ότι ήταν κλοπιμαίο.

Δυόμιση χρόνια μετά, όταν ολοκληρώθηκε η νομική γνωμάτευση από την Αγγλία, του ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει καμιά απαίτηση από τις εκεί Αρχές, σχετικά με το όχημα.

Έτσι, το όχημα επεστράφη στον Κύπριο κάτοχό του. Ωστόσο τον ενημέρωσαν από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ότι πρέπει να το δώσει για εξαρτήματα, αφού δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, παρά τα όσα δήλωνε η Αστυνομία της Αγγλίας. Το Τμήμα Οδικών μεταφορών (ΤΟΜ) ανέφερε -επίσης- στον παραπονούμενο, ότι ο αριθμός πλαισίου που βρίσκεται κάτω από το πίσω κάθισμα είναι παραποιημένος.

Να σημειωθεί ότι, το εν λόγω όχημα, αρχικά ελέγχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εγγράφηκε κανονικά στην Κυπριακή Δημοκρατία. Εκεί έγκειται και το παράπονο του πολίτη, ο οποίος αναφέρει ότι από τη μια το ΤΟΜ ενέγραψε το όχημα και από την άλλη το θεωρεί παράνομο...

Σχετικά με την υπόθεση, το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΤΟΜ, κ. Σωτήρη Κολέττα, ώστε να διερευνηθεί το παράπονο του Κύπριου πολίτη.

Ο  κ. Κολέττας, μας ανάφερε χαρακτηριστικά πως, ίσως στον πρώτο έλεγχο που έγινε στο όχημα να μην εντοπίστηκε ο παραποιημένος αριθμός εγγραφής του, γι’ αυτό να κατέστη εφικτή η εγγραφή του, ωστόσο όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα, έπρεπε να ακολουθηθεί η ενδεικνυόμενη από τον νόμο διαδικασία.

 

 

 

Επίσης ο κ. Κολέττας, μας επισήμανε ότι, αν ο αριθμός πλαισίου ενός οχήματος είναι παραποιημένος, τότε σίγουρα το όχημα είναι κλοπιμαίο και κάποιοι προσπάθησαν να του αλλάξουν ταυτότητα.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top