ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η… αυστηρή φάση και το λάθος του Πάμπλο «σκότωσαν» τον σχεδιασμό Ιδιάκεθ

Η… αυστηρή φάση και το λάθος του Πάμπλο «σκότωσαν» τον σχεδιασμό Ιδιάκεθ

Ντέρμπι στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ περιλάμβαμε το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής για την ΑΕΚ.  Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ έχασε με 3-1.

Ο συντάκτης του Themasports.com Γιώργος Λεωνίδου ήταν στο ΓΣΠ και σχολιάζει την εμφάνιση της ΑΕΚ σε επιμέλεια Σάββα Νεοκλέους.

Συνταγή «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, όπως φάνηκε με την έναρξη του αγώνα, επέλεξε να πράξει το ίδιο πρόσωπο στην αριστερή πλευρά, όπως και στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Ανόρθωση.  Δηλαδή, Τομάς αριστερός εξτρέμ και Τέτε στο αριστερό αμυντικό άκρο.

Με τετράδα στην άμυνα για να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα, προσπαθώντας συνάμα να κρατήσει ατού του ΑΠΟΕΛ μακριά από την περιοχή της.

Το «κτύπημα» Τολεμές και η… αυστηρή φάση

Τίποτα αξιόλογο δεν μπόρεσε να κάνει η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, εντούτοις, στην πρώτη σημαντική ευκαιρία που είχε, κατάφερε να σκοράρει κιόλας με τον συνήθη «ύποπτο» σε ντέρμπι, Φλοριάν Τολεμές.

Με το υπέρ της προβάδισμα η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, κράτησε μπάλα, είχε σωστές τοποθετήσεις σε όλες τις γραμμές της, αλλά ήρθε η αμφισβητούμενη φάση, η αυστηρή υπόδειξη του πέναλτι που χάλασε το όλο πλάνο και σχεδιασμό που έδειχνε να βγαίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη Λαρνακιώτικη ομάδα.

Μέχρι το τέλος ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, η ΑΕΚ πήγε στην ανάπαυλα με το 1-1.  Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο πρόσωπο, όπως και στο πρώτο μέρος.  Η πρώτη κίνηση από τον πάγκο ήρθε στο 72΄ όταν ο Τρισκόφσκι πέρασε στη θέση του Λαμπάν, με τον Ιδιάκεθ να τοποθετεί τον Σκοπιανό επιθετικό στο «φτερό» και τον Τομάς να μετακινείται στον χώρο του κέντρου.

Ο Εφραίμ άλλαξε τα σχέδια

Λίγο μετά, όμως, από αυτή την κίνηση, ήρθε ένα… ασυνήθιστο γκολ από τον ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα της Λευκωσίας να παίρνει προβάδισμα εκεί που δεν το περίμενε κανείς στην ΑΕΚ με 2-1.  Ο Εφραίμ είδε τον Πάμπλο αρκετά μέτρα έξω από την εστία του και από τον χώρο του κέντρου «εκτέλεσε» την ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός σε εκείνο το σημείο το… έπαιξε όλα για όλα, με τον Χέφελ να μπαίνει στο γήπεδο για να δώσει φρεσκάδα ως επιτελικός χαφ, αντικαθιστώντας τον Τομάς, καθώς και Ρουσιάς να ενισχυεί την επιθετική γραμμή στη θέση του Μοϊσόφ.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, δέχθηκε το τρίτο γκολ που «σκότωσε» το παιχνίδι και πλέον η ήττα την φέρει να χάνει πολύτιμο έδαφος από την κορυφή.

Σε γενικές γραμμές, η ΑΕΚ δεν ήταν άσχημη στο ΓΣΠ.  Κατάφερε να κάνει σε κάποια στιγμή το παιχνίδι της, όμως το γκολ του Εφραίμ της άλλαξε για τα καλά τον όλο σχεδιασμό που είχε για να μπορέσει να αποδράσει με κέρδος από το γήπεδο της πρωτεύουσας.

Δεν ήταν αρκετές οι ευκαιρίες της, αλλά είχε αυτές τις καλές στιγμές με το τετ α τετ του Τομάς και το δοκάρι Ακοράν, όπου φάνηκε άτυχη, άστοχη.

Πλέον, η ΑΕΚ σκέφτεται τα δύο επόμενα της παιχνίδια, την Τετάρτη με Άρη για κύπελλο, καθώς για την 22η αγωνιστική με τη Δόξα Κατωκοπιάς, όπου δεν θα έχει στη διάθεση της η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ τους Ακοράν και Τρουγιόλς που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top