«Έφαγαν» €1.720.000 από το Ταμείο Συντάξεων του ΚΟΑ

«Έφαγαν» €1.720.000 από το Ταμείο Συντάξεων του ΚΟΑ

Εξηγήσεις ζητούν βουλευτές για 1.720.000 ευρώ που χάθηκαν από το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Ερωτηματικά εγείρουν επίσης και για 254.000 ευρώ που πληρώθηκαν για τον φόρο εισοδήματος, τον οποίο έπρεπε να καταβάλουν συνεργάτες του ΚΟΑ.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») εργαζόμενοι ισχυρίζονται πως δεν ανακτήθηκε ούτε μέρος των χρημάτων αυτών, εν αντιθέσει με όσα διαβεβαίωνε ο Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Όσον αφορά στο Ταμείο Συντάξεων, καταγγέλθηκε στη Βουλή ότι μέρος του ποσού μπήκε σε αξιόγραφα εν αγνοία των μελών του Ταμείου, ενώ υπήρχε απαγορευτική δέσμευση να μη γίνονται επενδύσεις χωρίς την έγκρισή τους.

Όπως κατήγγειλε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου ο γραμματέας της Συντεχνίας του ΚΟΑ της ΟΗΟ-ΣΕΚ κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο λογιστής υπέγραφε επιταγή στο τέλος του κάθε χρόνου αλλά στις αρχές του επόμενου ακυρωνόταν κι έτσι καλυπτόταν το έλλειμμα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν πειστικές απαντήσεις αλλά και διασφάλιση ότι το έλλειμμα θα καλυφθεί και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ανταλλάζουν» συνεχώς πυραυλικές επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν - Σε αναμμένα κάρβουνα όλοι εν αναμονή της απόφασης Ντραπ

«Ανταλλάζουν» συνεχώς πυραυλικές επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν - Σε αναμμένα κάρβουνα όλοι εν αναμονή της απόφασης Ντραπ

Πυραυλικές επιθέσεις και στο Ιράν και στο Ισραήλ. Αναμένεται η απόφαση για εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο μετά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE