Απειλείται με εξαφάνιση κυπριακό ζώο

Απειλείται με εξαφάνιση κυπριακό ζώο

Το σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση συναντάται συνήθως στο Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου το σπάνιο είδος που απειλείται είναι ο ακανθωτός ποντικός. Δεν απειλείται από τους ανθρώπους αλλά από τις γάτες.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Πάμπος Βασίλα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης αδέσποτων γάτων στο εθνικό πάρκο του Κάβο Γκρέκο και ειδικά στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων προβληματίζει σοβαρά τους ανθρώπους του Τμήματος Δασών.

Η παρουσία των γάτων απειλεί ένα πολύ σπάνιο είδος, ανά το παγκόσμιο, τον ακανθωτό ποντικό που θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται και ως Κύπριος ποντικός αφού από όλα τα μέρη του κόσμου συναντάται μόνο στην Κύπρο.

Ακόμη ένα σπάνιο είδος ποντικού που υπάρχει στην περιοχή είναι και ο ποντικός νανομυγδαλίδα που συναντάται τόσο στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο όσο και σε άλλες περιοχές.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό ζώο ένα-ενάμιση εκατοστό που συχνάζει στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE