Απειλείται με εξαφάνιση κυπριακό ζώο

Απειλείται με εξαφάνιση κυπριακό ζώο

Το σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση συναντάται συνήθως στο Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου το σπάνιο είδος που απειλείται είναι ο ακανθωτός ποντικός. Δεν απειλείται από τους ανθρώπους αλλά από τις γάτες.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Πάμπος Βασίλα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης αδέσποτων γάτων στο εθνικό πάρκο του Κάβο Γκρέκο και ειδικά στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων προβληματίζει σοβαρά τους ανθρώπους του Τμήματος Δασών.

Η παρουσία των γάτων απειλεί ένα πολύ σπάνιο είδος, ανά το παγκόσμιο, τον ακανθωτό ποντικό που θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται και ως Κύπριος ποντικός αφού από όλα τα μέρη του κόσμου συναντάται μόνο στην Κύπρο.

Ακόμη ένα σπάνιο είδος ποντικού που υπάρχει στην περιοχή είναι και ο ποντικός νανομυγδαλίδα που συναντάται τόσο στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο όσο και σε άλλες περιοχές.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό ζώο ένα-ενάμιση εκατοστό που συχνάζει στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE