ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 'Προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας'

ΛΕΜΕΣΟΣ: 'Προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας'

Συνέχεια στις προσπάθειες προώθησης του τουρισμού κρουαζιέρας, δίνει η Λεμεσός.

Προσηλωμένος στο στόχο που έθεσε για προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας εντός των επόμενων δυο ετών, παραμένει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος θα προβάλει τη Λεμεσό σε διοργανωτές κρουαζιέρων με βάση το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (εκπρόσωποι ΚΟΤ, Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Γαλλοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διαχειρίστρια εταιρεία τερματικού κρουαζιέρων DP World Limassol), συμφώνησαν στην προώθηση μιας σειράς δράσεων με στόχο την επανατοποθέτηση της Λεμεσού στο χάρτη της τουριστικής κρουαζιέρας, ως ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι, η στρατηγική θέση της Λεμεσού, σε σχέση με τη γύρω περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιτρέπει τη σύνδεση προορισμών όπως, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος, με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Λεμεσού στη Μασσαλία, στην οποία έγινε η παρουσίαση της Λεμεσού ως προορισμός κρουαζιέρας με πολύ ευνοϊκά σχόλια από τους παριστάμενους.

"Μέσα στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται, στις 22 Απριλίου, μια ενημερωτική επίσκεψη, σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, την DP World Limassol και τη Χάιφα, από μεγάλους διοργανωτές κρουαζιέρων που έχουν ως βάση το Μαϊάμι, με στόχο την προβολή της Λεμεσού ως πολύ σημαντικού προορισμού κρουαζιέρας", προσθέτει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να προβληθεί η κυπριακή φιλοξενία, μέσα από τη συνέχιση και αναβάθμιση των εκδηλώσεων υποδοχής τουριστών στο χώρο του λιμανιού της Λεμεσού, που περιλαμβάνει κυπριακούς χορούς και κυπριακά εδέσματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Νικολαΐδη, "στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία, στα επόμενα δύο χρόνια να γίνει ξανά η Λεμεσός ένας σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top