ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Γερά ποτήρια' αλλά 'επικίνδυνα τιμόνια' στους δρόμους

ΚΥΠΡΟΣ: 'Γερά ποτήρια' αλλά 'επικίνδυνα τιμόνια' στους δρόμους

Σε πραγματική μάχη για να σώσουν όσο το δυνατό περισσότερες ζωές, εξελίσσονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας στους δρόμους, προσπαθώντας να βγάλουν από τους δρόμους επικίνδυνους οδηγούς.

“Γερά ποτήρια” αλλά “ επικίνδυνα τιμόνια”, φαίνεται να είναι οι οδηγοί στην Κύπρο, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας την Κυριακή (1/4), τις τελευταίες δύο μέρες έγιναν 83 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Χαρακτηριστική η αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει: “Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου το να καταφέρεις να θέσεις ένα οδηγό, ο οποίος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλης, εκτός των δρόμων, σε κάνει να αισθάνεσαι ανακούφιση. Ανακούφιση, επειδή αντιλαμβάνεσαι ότι πλέον υπάρχει ένας κίνδυνος λιγότερος εντός του οδικού δικτύου και διότι αυτή η ενέργεια, ίσως να έσωσε κάποια ζωή”.

Ακόμη, η γίνεται αναφορά και στο περιστατικό στη Λεμεσό, όπου 38χρονος πήρε παραμάζωμα με το αυτοκίνητο τέσσερα σταθμευμένα οχήματα, τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ σε προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης, στην οποία υποβλήθηκε, λίγο αργότερα, έδειξε 85μg%, αντί 22μg%, με τον οδηγό να αρνείται να δώσει ικανοποιητικό δείγμα για τελική εξέταση, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό κράτηση.

Στο Παραλίμνι, ένας 44χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλης στην εκπνοή του 150μg%, επτά φορές δηλαδή πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Ο 44χρονο συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και πέρασε το βράδυ του στα κρατητήρια.

Τα πιο πάνω περιστατικά, είναι μόνο ένα δείγμα του τι εντοπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί στους δρόμους, αφού μόνο το βράδυ του Σαββάτου έγιναν 37 καταγγελίες, ενώ για το τελευταίο διήμερο ο αριθμός των καταγγελιών για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης να ανέρχεται στις 83.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top