ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Όταν πέθανε λόγω λαμπρατζιάς ο 16χρονος Παναγιώτης

ΕΛ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Όταν πέθανε λόγω λαμπρατζιάς ο 16χρονος Παναγιώτης

Ήταν Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 1998 όταν η Κύπρος ξυπνούσε με μια τραγική είδηση.

Λίγη ώρα πριν από την Ανάσταση του Χριστού την Μεγάλη Παρασκευή (17 Απριλίου 1998) ένας 16χρονος, ο Παναγιώτης Μαρίνου Σπετσιώτης, υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν άρπαξαν φωτιά τα ρούχα του κατά το άναμμα της λαμπρατζιάς στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην Ξυλοφάγου.

Ο μικρός πάλεψε με τον θάνατο τρεις ημέρες και όπως θυμάται η μητέρα του, υπέκυψε στο μοιραίο την Τρίτη του Πάσχα. Όπως λέει και η μητέρα του κυρία Ελένη στην έκκληση της «το 1988 στο Ξυλοφάγου καμία οικογένεια δεν γιόρτασε την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Φιλελευθέρου" (Πάμπος Βασίλας) η κ. Ελένη προτιμά να μην έρχεται το Πάσχα και η Μεγάλη Εβδομάδα αφού αποτελεί για την οικογένεια της έναν Γολγοθά.

Φέτος ο Παναγιώτης θα γινόταν 36 χρονών. Θα ήταν θείος καθώς μια από τις αδελφές του έγινε μητέρα.

Η έκκληση της μητέρας του Παναγιώτη συγκλονίζει. Όπως αναφέρει «παρακαλώ τον Θεό να προσέχει τα παιδιά του κόσμου». Για το Μεγάλο Σάββατο που ο κόσμος θα βρεθεί στην εκκλησία και οι νεαροί θα ανάψουν τις λαμπρατζιές, η Ελένη παρακαλεί τον Θεό «να μην γίνει πάλι κανένα κακό. Για όνομα του Θεού οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους και αν χρειαστεί ακόμα και να μην κοιμούνται για αυτό τον σκοπό».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top