ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Η μέρα που ‘έσβησε’ ο Νεόφυτος και η απόφαση του δικαστηρίου

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Η μέρα που ‘έσβησε’ ο Νεόφυτος και η απόφαση του δικαστηρίου

Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από την μοιραία μέρα που ο Νεόφυτος Γεωργίου ‘έσβησε’ στην άσφαλτο. Ο οδηγός του οχήματος που συγκρούστηκε με την μοτοσικλέτα του Γεωργίου καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 17ης Απριλίου 2013, έχασε τη ζωή του ο 52χρονος Νεόφυτος Γεωργίου από την Λεμεσό, σε θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στην Λεωφόρο Μακαρίου Γ’.

Όπως ανάφερε η τότε ενημέρωση της Αστυνομίας, το τροχαίο συνέβη γύρω στις 9μ.μ., στη λεωφόρο Μακαρίου Γ΄ στη Λεμεσό, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος -τότε- συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Γεωργίου.

Από τη σύγκρουση, η μοτοσικλέτα ανατράπηκε στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα ο 52χρονος, να βρει ακαριαίο θάνατο

Ο οδηγός του αυτοκινήτου μετά το τροχαίο, συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης, υποβλήθηκε σε εξέταση αλκοόλης, με μηδενική ένδειξη.    

Τέσσερα χρόνια μετά το ατύχημα και συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου 2017, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών στον 65χρονο -σήμερα- οδηγό του οχήματος, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον 65χρονο επίσης, εφτά βαθμούς ποινής και στέρηση άδειας οδηγού για δώδεκα μήνες. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE