ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κίνδυνος στον παραλιακό από σεισμό – ‘Θα έχουμε θύματα’

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κίνδυνος στον παραλιακό από σεισμό – ‘Θα έχουμε θύματα’

Εκφράζονται φόβοι, ότι αν συμβεί σεισμός πάνω 5 Ρίχτερ στον παραλιακό της Λεμεσού, θα θρηνήσουμε θύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χρύσανθο Μανώλη (‘Πολίτης’), ο τμηματάρχης Λεμεσού των εθελοντών διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας, Χριστάκης Πιερής, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (23/4), με βουλευτές της Επιτροπής Εσωτερικών, προειδοποίησε πως, «θα έχουμε πάρα πολλά θύματα στον παραλιακό δρόμο της πόλης, αν συμβεί σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ».

«Ένα πράγμα φοβάμαι περισσότερο» ανάφερε ο κ. Πιερή, «να μην ξυπνήσω στις 3 το πρωί και να μάθω ότι στην Λεμεσό έγινε σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ. Στον παραλιακό θα έχουμε πάρα πολλά θύματα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πιερή εξήγησε ότι, πολλά από τα κτήρια στον παραλιακό δρόμο αναγέρθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 υπό πλημμελείς συνθήκες και θα καταρρεύσουν σε περίπτωση δυνατού σεισμού.

Επισήμανε πως, τα σίδερα σε κάποιες από αυτές τις οικοδομές έχουν λιώσει λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν (κυρίως της άμμου) και ήδη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε μπαλκόνια και άλλα εξωτερικά μέρη αυτών των οικοδομών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top