ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Κύπρια η σύζυγος του γιατρού - Θλίψη στην Πάφο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Κύπρια η σύζυγος του γιατρού - Θλίψη στην Πάφο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο πένθος βυθίστηκε η Γεροσκήπου στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Έλληνα γιατρού ο οποίος έχασε την ζωή στο Άγιον Όρος την Τρίτη (01/05).

Όπως είχαμε αναφέρει, πρόκειται για τον γιατροό Γιώργο Καραντινό από την Κρήτη. Ο γιατρός είχε ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο καθώς ηταν νυμφευμένος με Κύπρια από τη Γεροσκήπου.

Μάλιστα ο γιατρός έρχονταν συνεχώς στην Πάφο καθώς είχε ιδιαίτερες σχέσεις τόσο με την οικογένεια της συζύγου του καθώς και με άλλους γιατρούς.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, ο ιατρός βρισκόταν σε προσκυνηματική  επίσκεψη στο Άγιο Όρος από το περασμένο Σάββατο με ακόμη τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, όλα συνέβησαν όταν η παρέα των γιατρών αποφάσισε να επισκεφτεί τη  Μονή Οσίου Γρηγορίου και γι΄αυτό χρειάστηκε να διανύσει ολισθηρό μονοπάτι για δίωρη πεζοπορία.

Ο άτυχος άνδρας  έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε γκρεμό από ύψος 8 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα...

"Προς το τέλος του μονοπατιού , προς τη θάλασσα, πριν ξανά ανηφορίσει ο δρόμος για τη Μονή ο Γιώργος έπεσε. Ο άνθρωπος έσβησε στα δύο λεπτά, ο θάνατος του ήταν σχεδόν ακαριαίος. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα!",είπε συντετριμμένος ο στενός φίλος του γιατρού, κ. Μανόλης Βλαστός που ήταν μαζί στο Άγιο Όρος.

Στην ίδια κατάσταση είναι και οι υπόλοιποι φίλοι που έχουν παγώσει και δε μπορούν να πιστέψουν τι έγινε...

Η κλήση για βοήθεια έγινε στο κέντρο Άμεσης Δράσης της Χαλκιδικής στις 10.25 το πρωί της Τρίτης (01/05) καθώς όλοι  θεωρούσαν πως ο γιατρός βρισκόταν στη ζωή. Γι΄αυτό μάλιστα σηκώθηκε ελικόπτερο ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για την ανάσυρση της σορού νωρίτερα στήθηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ. Συγκεκριμένα, για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν λιμενικό ,πυροσβεστική και αστυνομία αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.

Η σορός εντοπίστηκε από την πλευρά της θάλασσας -αλλά όχι μέσα - σε σημείο με κοφτερά βράχια.

Τελικά πλωτό σκάφος του λιμενικού κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και να παραλάβει τη σορό του άτυχου επιστήμονα από την περιοχή της Δάφνης.

Η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στην Ουρανούπολη.

Την ίδια ώρα στο πένθος έχει βυθιστεί ο ιατρικός κόσμος της Πάφου αλλά και του Ηρακλείου καθώς ο 65χρονος αναισθησιολόγος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top