ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έθαψαν άλλους στον τάφο των νεκρών του ψυχιατρείου

ΚΥΠΡΟΣ: Έθαψαν άλλους στον τάφο των νεκρών του ψυχιατρείου

Την εκμετάλλευση και την ακαταστασία στους τάφους του κοιμητηρίου Κωνσταντίνου και Ελένης δείχνει ένα απίστευτο στοιχείο.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») ο τάφος στον οποίο θάφτηκαν τρόφιμοι του ψυχιατρείου Αθαλάσσας το 1974 παραχωρήθηκε σε άλλους και σε αυτόν τάφηκαν και άλλοι δύο νεκροί.

Όπως προκύπτει, μετά τον βομβαρδισμό της τουρκικής αεροπορίας στις 20 Ιουλίου 1974 και την ταφή των τροφίμων κανείς δεν υπολόγιζε ότι η Πολιτεία θα προσπαθούσε να τους εντοπίσει τόσα χρόνια μετά.

Η χρήση και εκμετάλλευση του τάφου διαπιστώθηκε στο πλαίσιο των εκταφών στο κοιμητήριο της Λευκωσίας με σκοπό να εντοπιστούν κάποιοι τρόφιμοι.

Επτά από αυτούς είχαν ταφεί στο κοιμητήριο Κων/νου και Ελένης, ωστόσο δύο από τους συγκεκριμένους δεν ήταν στον κατάλογο των 31 νεκρών του ψυχιατρείου Αθαλάσσας, οπόταν διαπιστώθηκε ότι στον τάφο θάφτηκαν άλλα πρόσωπα.

Η διαδικασία των εκταφών ολοκληρώθηκε και εντοπίστηκαν τα λείψανα 28 Ελληνοκυπρίων και τριών Τουρκοκυπρίων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top