ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η επιτυχία του φετινού ΑΠΟΕΛ και η αλλαγή του στάτους μέσα σε αυτό τον χρόνο

Η επιτυχία του φετινού ΑΠΟΕΛ και η αλλαγή του στάτους μέσα σε αυτό τον χρόνο

Ολοκληρώθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ με τον πρόεδρο της να έχει τον κύριο λόγο της ομιλίας. Δικαίωμα στη συνέλευση είχαν όλα τα μέλη και μετόχοι της εταιρείας.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης αναφέρθηκε γενικά σε όλα τα θέματα που αφορούν τον ΑΠΟΕΛ και μεταξύ άλλων έδωσε βάση, κυρίως, στην ανάλυση των οικονομικών της ομάδας, δίνοντας λεπτομέρειες για το προπονητικό κέντρο, τους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα τμήματα της ακαδημίας, το μάρκετινγκ και το οικονομικό τμήμα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος ανάφερε για τη χρονιά που πέρασε πως θεωρείται επιτυχημένη, αφού η ομάδα κατάφερε να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ και φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 6η συνεχόμενη φορά και 27η στην ιστορία της ομάδας.

Στη συνέχεια έκανε και μια αναφορά για τους προπονητές της ομάδας. Για τον Μπέιν είπε πως στην αρχή των συνομιλιών με τον Ολλανδό τεχνικό πίστευαν ότι ήταν ο κατάλληλος. Στη συνέχεια όπως όλοι καταλάβαμε ο Μπέιν δεν έκανε για τον ΑΠΟΕΛ και προχώρησαν στη γνωστή λύση αυτού του Γιώργου Δώνη. Από εκεί και πέρα ο ΑΠΟΕΛ πέρασε από μεγάλες φουρτούνες μέσα από μεγάλους τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών που στέρησαν στην ουσία από τον ΑΠΟΕΛ τη φρεσκάδα και την ποιότητα. Ο Έλληνας τεχνικός με τις γνώσεις του και τις οδηγίες του βοήθησε την ομάδα στην ανάκαμψη. Κατάφερε να την στείλει για ακόμη μια φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με μια σεβαστή πορεία κόντρα σε μεγαθήρια όπως Ρέαλ, Τότεναμ και Ντόρμουντ. Λίγο μετά το μέσο της χρονιάς και με την κούραση να είναι εμφανές στα πόδια των ποδοσφαιριστών και την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το δύσκολο έργο των τελευταίων 7 αγωνιστικών και αφού η ομάδα ήταν πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, ανάλαβε ο Μπρούνο Μπαλταζάρ με το αποτέλεσμα να είναι γνωστό σε όλους μας.

Το άλλο μεγάλο θέμα που είχε υπόψη η ομάδα ήταν να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Το οποίο έγινε και πάρα πολύ σωστά αφού οι ποδοσφαιριστές άνω των 30 χρόνων ήταν πολύ περισσότεροι από αυτούς κάτω των 30.

Το τερν ποιντ που άλλαξε την ιστορία του ΑΠΟΕΛ, όσον αφορά τις μεταγραφές και το στάτους της ομάδας ξεκίνησε κατά κύριο λόγο από το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά και βέβαια τα τελευταία χρόνια. Οι μεταγραφές Εμπεσίλιο, Ζαχίντ και κυρίως του Σάλαϊ άλλαξε ολόκληρο το στάτους της ομάδας προς τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Έβαλαν την ομάδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη των μεταγραφών.

Η μεγάλη αλλαγή που έγινε αυτή τη χρονιά ήταν αυτό του προπονητικού κέντρου. Η ομάδα με συνεργασία με τον μεγάλο χορηγό την Pari Match ξεκίνησαν την αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου της ομάδας. Το έργο θα στοιχίσει €2.200.00 ευρώ και θα έχει το όνομα της χορηγού ομάδας. Μεγάλη κίνηση από τους ‘γαλαζοκίτρινους’ που ανέβασαν το επίπεδο γενικά ολόκληρης της ομάδας κατακόρυφα.

Συνοψίζοντας, τα συνολικά έσοδα για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018, ανέρχονται στα €24.000.000 εκ των οποίων τα €17.250.000 αφορούν έσοδα από τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά και στους ομίλους του UEFA Champions League και τα υπόλοιπα €6.750.000 αφορούν έσοδα που περιλαμβάνουν τα ακαθάριστα έσοδα εισιτήρια αγώνων, έσοδα από χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα, άλλα λοιπά έσοδα καθώς και έσοδα από πώληση ή και δανεισμούς ποδοσφαιριστών.

Η ποδοσφαιρική περίοδος που μόλις έληξε ήταν από οικονομικής άποψης κερδοφόρα. Ταυτόχρονα όμως ήταν και μια συνειδητή απόφαση αυτό το κέρδος να διοχετευθεί στο μεγαλύτερο του ποσοστό είτε σε έργα υποδομής είτε σε αγορές ποδοσφαιριστών που θα μπορούν είτε άμεσα είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιφέρουν πολλαπλάσιο κέρδος στην ομάδα . Θα χρησιμοποιήσω μια φράση που ακούμε πάντα. «Βγάλατε τόσα λεφτά και δεν αφήσατε τίποτα πίσω». Αυτό όχι μόνο δεν ισχύει αλλά ισχύει το αντίθετο. Γιατί οι επενδύσεις που έγιναν τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε έργα υποδομής, θα συνοδεύσουν τον ΑΠΟΕΛ για τις επόμενες δεκαετίες, στηρίζοντας το οικοδόμημα του σε γερές βάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top