Επιθεώρηση με προειδοποίηση από το Υπουργείο Εργασίας - Τα πρόστιμα

Επιθεώρηση με προειδοποίηση από το Υπουργείο Εργασίας - Τα πρόστιμα

Επιθεωρήσεις σε γυμναστήρια τον Ιούνιο για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε παγκύπρια βάση σε γυμναστήρια θα πραγματοποιούνται τον μήνα Ιούνιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, σε περίπτωση εντοπισμού αδήλωτου ατόμου στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκδίδεται σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 πολλαπλασιαζόμενο επί έξι μήνες, εκτός αν αποδειχθεί από τη πλευρά του εργοδότη ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μικρότερη.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μεγαλύτερη, το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται επί τους πραγματικούς μήνες.

Καταληκτικά αναφέρεται ότι η παγκύπρια τηλεφωνική γραμμή 77778577 λαμβάνει ανώνυμες/επώνυμες καταγγελίες/πληροφορίες σε σχέση με την αδήλωτη εργασία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Λετυμπιώτης: Θα ενημερώσει Εθνικό Συμβούλιο για αφθώδη και μέτρα για επιπτώσεις πολέμου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αν ζητηθεί

Αν ζητηθεί κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει και για τα θέματα του αφθώδους πυρετού και των μέτρων για τις οικονομικές συνέπειες της πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE