Ανακοινώνεται το νέο Υπουργικό Ερντογάν

Ανακοινώνεται το νέο Υπουργικό Ερντογάν

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 16.00 ορκίζεται στην τουρκική εθνοσυνέλευση ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και αμέσως μετά αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγές του τηλεοπτικού καναλιού CNN Turk αναφέρουν ότι στη συνέχεια στις 18.00 στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη τελετή με τρεις χιλιάδες προσκεκλημένους για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Τούρκου Προέδρου.

Θα δοθεί επίσημο δείπνο με την συμμετοχή και αρχηγών κρατών.

Αμέσως μετά την τελετή θα ανακοινωθεί και το Υπουργικό Συμβούλιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ορκωμοσία των βουλευτών θα γίνει το Σάββατο.

Στο μεταξύ, σήμερα δημοσιεύτηκε το πρώτο διάταγμα με το οποίο περνούν οι εξουσίες του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο όπως προβλέπει το νέο προεδρικό σύστημα. Ωστόσο το διάταγμα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την ορκωμοσία του προέδρου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.