ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πήρε αναβολή η δίκη του Μούζου - Πίσω στις Κεντρικές

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πήρε αναβολή η δίκη του Μούζου - Πίσω στις Κεντρικές

 Αναβλήθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου (στις 09:00) η δίκη των τριών κατηγορούμενων για την απόπειρα φόνου κατά των δυο αστυνομικών, που διαπράχθηκε στις 5 Μαΐου στον Ύψωνα.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή, καθώς υπολείπεται μαρτυρικό υλικό στο φάκελο της υπόθεσης.

Ο 38χρονος Ηλίας Μούζος και άλλα δυο πρόσωπα, ένας 31χρονος από την Πάφο και ένας 35χρονος από τη Βουλγαρία, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου την Τρίτη (10/7) το πρωί. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο υπό την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αφού προηγουμένως είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τόσο στο κτίριο όσο και στη διαδρομή.

Οι τρεις φέρονται ως τα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί, ενώ ήδη ο Ηλίας Μούζος έχει παραδεχθεί πως ήταν το πρόσωπο που τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά και εμπλοκή του σε υπόθεση απαγωγής 27χρονου και ρίψης πυροβολισμών εναντίον της οικίας του, που διαπράχθηκαν στις 22 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Συνολικά οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται ενώπιον του Κακουργιοδικείου, φτάνουν τις 61, από τις οποίες οι 17 είναι κοινές και περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν τον Ηλία Μούζο και περιλαμβάνουν αδικήματα που σχετίζονται με τις υποθέσεις απαγωγής και πυροβολισμού εναντίον της οικίας του 27χρονου.

Υπενθυμίζεται πως, ο 35χρονος είχε αναφέρει στην κατάθεση του ότι είχε ξεκινήσει με όχημα ενοικιάσεως από την Πάφο και μαζί με τον 31χρονο μετέβησαν στον Ύψωνα, όπου συνάντησαν τον οπλισμένο με καλάσνικοφ, Ηλία Μούζο, ο οποίος σχεδίαζε τη δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου.

Μετά τη ρίψη των πυροβολισμών εναντίον των δυο αστυνομικών που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο σταθμευμένο όχημα, οι τρεις εγκατέλειψαν με τα πόδια τη σκηνή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό τους.

Αρχικά εντοπίστηκε, στις 6 Μαΐου, τραυματισμένος σε παγκάκι, ο 31χρονος και ακολούθως, την ίδια μέρα, ο 35χρονος Βούλγαρος, ο οποίος κατευθυνόταν πεζός προς την Πάφο. Η τελευταία και επεισοδιακή σύλληψη, του Ηλία Μούζου, έγινε δυο μέρες αργότερα, στις 8 Μαΐου, στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών, μετά από καταδίωξη οχήματος που οδηγούσε, με συνοδηγό τη συμβία του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top