ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέδωσε διαπιστευτήρια η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΑΣΕ

Επέδωσε διαπιστευτήρια η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΑΣΕ

Για την ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει και να στηρίξει περαιτέρω το έργο του ΟΗΕ στη Βιέννη, διαβεβαίωσε η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη στη Βιέννη, Πρέσβειρα Έλενα Ράφτη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Ράφτη επέδωσε στις 17 Ιουλίου 2018, τα διαπιστευτήριά της, ως η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη στη Βιέννη, στον Υuri Fedotov, Γενικό Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη και Εκτελεστικό Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το Έγκλημα και τα Ναρκωτικά (UNODC).

Συζητήθηκαν, επίσης, πιθανοί τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο UNODC, καθώς και θέματα Διαστήματος.

Επιπλέον, η κ. Ράφτη τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, κάνοντας ειδική μνεία στη Σύμβαση της Λευκωσίας για την Καταπολέμηση της Παράνομης Διακίνησης Αγαθών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Πρέσβης κα Έλενα Ράφτη επέδωσε, στις 20 Ιουλίου 2018, τα διαπιστευτήριά της και ως η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κ. Thomas Greminger.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνομιλίας με τον κ. Greminger, η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την συνεργασία της με τον ΟΑΣΕ.  

Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΑΣΕ καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη του Οργανισμού.

ΚΥΠΕ/ΓΤΠ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top