LIVE Εικόνα – Ολομέλεια Βουλής: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (17/12) η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026.

Με μήκος που αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη γέφυρα που διασχίζει τη θάλασσα, όντας 20 φορές μεγαλύτερη από τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τον ιστότοπο Mashable.

Με την ολοκλήρωση της γέφυρας, η απόσταση από το Χονγκ Κονγκ μέχρι το Μακάο θα διανύεται εντός 30 λεπτών, αντί των τριών ωρών που απαιτούνται σήμερα.
Οι οδηγοί θα διασχίζουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ένα υποθαλάσσιο τούνελ, προκειμένου να διευκολύνεται και η κίνηση των πλοίων.

Για το τεράστιο αυτό έργο, χρειάστηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα, οι οποίοι θα ήταν αρκετοί για να κατασκευαστούν 60 πύργοι του Άιφελ.
Σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής, εκτιμάται στα 13,4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




