Κάτοχοι Αξιογράφων: ‘Δεν θα ανεχθούμε πώληση ΜΕΔ που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα’

Κάτοχοι Αξιογράφων: ‘Δεν θα ανεχθούμε πώληση ΜΕΔ που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα’

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων έστειλε πρόσφατα επιστολή στην Τράπεζα Κύπρου, με την οποία την προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχθεί την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία εξασφαλίζονται με αξιόγραφα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η απάντηση της Τράπεζας Κύπρου δεν ικανοποίησε τον Σύνδεσμο, ο οποίος αναγκάστηκε να στείλει δεύτερη επιστολή στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ την Τετάρτη θα σταλεί και υπενθύμιση.

Στις επιστολές του ο Σύνδεσμος διευκρινίζει ότι είναι παράνομη η χορήγηση δανείων με εξασφάλιση αξιόγραφα, και ποινικά καταδικαστέα πράξη όταν τα δάνεια αυτά είναι εικονικά και γι’ αυτό και ζητείται ο συμψηφισμός των δανείων αυτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης και ο Αντιπρόεδρος Σταύρος Γιαλλουρίδης, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 29 Αυγούστου 2018.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε δηλώσεις που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την 21η Αυγούστου, ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, για αξιοποίηση θέσεων που υπάρχουν σε προγράμματα άλλων υποψηφίων στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

«Όλα τα κόμματα θεωρούν δίκαιο τον αγώνα που εδώ και έξι χρόνια διεξάγουμε και όλοι οι υποψήφιοι των τελευταίων προεδρικών εκλογών υπέβαλαν εισηγήσεις για δικαίωσή μας. Μεταξύ αυτών πρωτεύουσα θέση είχαν και οι δικές σας προτάσεις» αναφέρεται στην επιστολή του Συνδέσμου προς τον Πρόεδρο.

Οι κ. Μαυροβουνιώτης και Γιαλλουρίδης  ζητούν τέλος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει οδηγίες για άμεση λήψη λυσιτελών αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη και του γεγονότος ότι πολλά μέλη μας είναι κάποιας ηλικίας και επείγονται να δουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στο Ιράν

LIVE: Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE