ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδοσφαιρικό… μαρτύριο και «κουλούρια» για Ατρόμητο και Ξάνθη

Ποδοσφαιρικό… μαρτύριο και «κουλούρια» για Ατρόμητο και Ξάνθη

Μετά από 90 λεπτά στα οποία Ατρόμητος και Ξάνθη κυρίως ταλαιπώρησαν τη μπάλα, οι Ακρίτες κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Περιστέρι (0-0), σε ένα ματς που δεν θα το θυμάται κανείς από το πρωί της Κυριακής.

Χάθηκε η μπάλα, στοπ. Όχι από το θέαμα που είδε το κοινό του Περιστερίου αλλά ακριβώς επειδή η μπάλα δεν… άντεξε άλλο αυτό που της συνέβαινε επί 90 λεπτά στο Ατρόμητος – Ξάνθη.

Μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι στο οποίο παίχτηκε κανονικό ποδόσφαιρο ουσιαστικά μονάχα σε ελάχιστες ολιγόλεπτες… αναλαμπές, οι δύο ομάδες μάλλον προβλημάτισαν με την εικόνα τους και έδειξαν ότι έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους ώστε να φτάσουν στα πολύ καλά περσινά επίπεδά τους, ώστε να διεκδικήσουν και πάλι την έξοδο στην Ευρώπη.

Πολύ λίγες οι καλές στιγμές στις δύο περιοχές, με τον Ατρόμητο να είναι καλύτερος έστω και στις λεπτομέρειες, αλλά την Ξάνθη να αντέχει στην άμυνα και να φεύγει έστω με τον ένα βαθμό, μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό.

Εμφανώς συνολικά χειρότερη από την πλευρά της η ομάδα του Κάναντι, η οποία δεν κατάφερε να εξαργυρώσει το «διπλό» της πρεμιέρας στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

«Σούπα» και μάλιστα… άνοστη

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο ήταν σαφέστατα το χειρότερο από άποψη θεάματος από όσα έχουμε δει στη… μιάμιση αγωνιστική της φετινής Super League.

Για την ακρίβεια, μετά από 45 λεπτά αγώνα, είναι εντυπωσιακό το πώς οι δύο ομάδες ουσιαστικά κατάφεραν να έχουν… μηδενική στατιστική σε θετικές ενέργειες, χωρίς κλασικές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς οργανωμένες ομαδικές ενέργειες αλλά και καμία ουσιαστική ατομική προσπάθεια.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Ξάνθη αναλώθηκαν σε ένα αργό και φλύαρο παιχνίδι κέντρου, με… ατελείωτες παράλληλες μπαλιές που κούρασαν τον λίγο κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου.

Από το δεκάλεπτο και μετά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την -ανούσια- πρωτοβουλία των κινήσεων και τη μπάλα στα πόδια, ενώ η Ξάνθη είχε ένα, θεωρητικά, καλό πεντάλεπτο στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο ρυθμός ήταν πρακτικά ανύπαρκτος, ενώ μετά το τέταρτο υπήρξαν πάρα πολλές διακοπές ματς για φάουλ και τραυματισμούς, πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και εξαιρετικά προσεκτικές άμυνες, χωρίς το παραμικρό ρίσκο.

Μοιραία, οι φάσεις που σημειώθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν μόλις τρεις και όλες στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Η πρώτη στο 5′ όταν ο Μέγιερι έσωσε το σουτ του Ντε Λούκας από το ύψος της περιοχής μετά από γύρισμα του Μπαξεβανίδη, η δεύτερη στο 7′, αυτή τη φορά για τον Ατρόμητο, όταν έπειτα από σέντρα του Σάκιτς η προβολή του Μανούσου πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε για τους γηπεδούχους και το γυριστό του Κουλούρη στο 11′ μετά από νέα σέντρα του Σάκιτς.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες και κατοχή μπάλας στο 67% για την ομάδα του Κάναντι. Το 0-0 φάνταζε κάτι παραπάνω από απολύτως λογικό και δικαιολογημένο.

Κάπως καλύτερα στο δεύτερο αλλά και πάλι… τζίφος

Το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι ήταν τόσο κακό που ακόμη και στατιστικά να το δει κανείς, δύσκολα θα γινόταν το ίδιο κακό παιχνίδι και στην επανάληψη.

Μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών, το ματς απέκτησε και πάλι λίγη «ζωή», όμως όχι αρκετή ώστε να αλλάξει κάτι στον πίνακα του σκορ.

Ο Ατρόμητος παρέμενε σε θέση οδηγού, με την Ξάνθη να περιμένει ταμπουρωμένη, ψάχνοντας… κάτι καλό στην αντεπίθεση. Όσο μάλιστα η ώρα περνούσε, τόσο οπισθοχωρούσε η ομάδα του Ράσταβατς που πλέον έπαιζε δεδομένα για την ισοπαλία.

Παρά την πολλή ώρα με τη μπάλα στα πόδια του, ο Ατρόμητος όμως δεν κατάφερε να βρει όσες ευκαιρίες θα ήθελε.

Στο 48′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το σουτ του Γέντρισεκ άουτ έπειτα από σέντρα του Σιλά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μέγιερι μπλόκαρε αυτό του Κοβάσεβιτς. Οι επόμενες δύο καλές στιγμές αντίθετα ανήκουν στους γηπεδούχους.

Η πρώτη στο 66′ και μάλλον η καλύτερη στο ματς, όταν ο Κουλούρης είχε μια κοντινή κεφαλιά άουτ μετά από σέντρα του Ούμπιδες και η δεύτερη τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον ίδιο δημιουργό και κεφαλιά άουτ του Μούγιακιτς.

Καλή ευκαιρία ήταν για την Ξάνθη και αυτή του 72′ με το σουτ άουτ του Γέντρισεκ στην κόντρα, ενώ δεν είχε θετική κατάληξη για τον Ατρόμητο αυτό του Γιαννούλη στο 81′, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες για κάτι καλό στο φινάλε, τα πολλά λάθη δεν επέτρεψαν τη δημιουργία άλλων φάσεων και αυτό το… μεγαλοπρεπές 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Το ταμείο του αγώνα

Εδώ θα μπορούσε να μπει ένα ωραίο «μηδέν». Όπως προαναφέρθηκε και στον πρόλογο, με συνολική εικόνα όπως αυτού του αγώνα, οι δύο ομάδες θα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να φτάσουν και φέτος τις θέσεις που κατέλαβαν πέρσι στο πρωτάθλημα.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Σε ένα ματς που συνέβησαν ελάχιστα πράγματα σε καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου ούτως ή άλλως, το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από τη συνολική κάκιστη εικόνα των δύο ομάδων στο μεγαλύτερο διάστημά του, από την αδυναμία του Ατρομήτου να εκμεταλλευθεί την τεράστια κατοχή μπάλας και την απόλυτη ατολμία της Ξάνθης όποτε αντίστοιχα την είχε στα πόδια της.

Ο χειρότερος του αγώνα

Πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος, όλοι όσοι εμπλέκονται στο δημιουργικό κομμάτι για τις δύο ομάδες, είναι υποψήφιοι.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Κανένα πρόβλημα για τον Θεσσαλό ρέφερι, υπήρξαν 1-2 λάθη από τους βοηθούς αλλά χωρίς να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς (75′ Ενσικουλού), Βασιλακάκης, Μανούσος (61′ Ούμπιδες), Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο (46′ Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Γιαννούλης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ (85′ Αλμέιδα), Φλίσκας, Κίκε (38′ Κοβάσεβιτς), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Φασίδης, Καντά (73′ Κάστρο).

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Μαρία Δέτση (Αθηνών)
Τέταρτος: Γεώργιος Λάμπρου (Εύβοιας)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top