ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Καυτοί» οι λογαριασμοί της ΑΗΚ για το καλοκαίρι - Τεράστιες αυξήσεις

«Καυτοί» οι λογαριασμοί της ΑΗΚ για το καλοκαίρι - Τεράστιες αυξήσεις

Επιπλέον 12,5 % αυξάνεται το κόστος καυσίμου στη βάση του οποίου χρεώνεται η κάθε κιλοβατώρα που καταναλώνουμε στους λογαριασμούς ΑΗΚ, για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» το περασμένο δίμηνο το κόστος καυσίμου ήταν €394 ανά μετρικό τόνο και το τρέχον δίμηνο €460,37.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έναντι των €460,37 ανά μετρικό τόνο του τρέχοντος διμήνου, το ίδιο διάστημα πέρσι, πληρώναμε λογαριασμούς ηλεκτρισμού με κόστος καυσίμου €318,20, δηλαδή σε ένα χρόνο σημειώθηκε αύξηση που αγγίζει το 45%.

Κατά συνέπεια, η βασική τιμή κάθε κιλοβατώρας που καταναλώνουμε, θα επιβαρύνεται με αυτό το δίμηνο με 4 σεντ συν τις πρόσθετες αυξήσεις που επέρχονται λόγω ΦΠΑ και άλλες επιβαρύνσεις που υπολογίζονται ποσοστιαία.  

Όπως διαπιστώνεται, οι συνεχόμενες ψηλές θερμοκρασίες και οι αυξήσεις του περασμένου διμήνου, δεδομένης και της ευρείας χρήσης κλιματιστικών, «φούσκωσαν» τους λογαριασμούς που παρέλαβαν τα νοικοκυριά τις τελευταίες μέρες, ενώ ιδιαίτερα «καυτοί» είναι και οι λογαριασμοί για εμπορικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες, που πληρώνουν και τις αισθητά αυξημένες ταρίφες της θερινής περιόδου. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top