ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Θέμα σύγκρουσης συμφέροντος εντός Ερευνητικής Επιτροπής

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Θέμα σύγκρουσης συμφέροντος εντός Ερευνητικής Επιτροπής

Θέμα τάξης φαίνεται να εγείρεται για μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Παϊζάνου («Ο Φιλελεύθερος»), ο κύριος Γιώργος Γεωργίου, μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα τον περασμένο Ιούλιο, φέρεται να εμπλέκεται σε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της τελευταίας Επιτροπείας της ΣΚΤ, ο κ. Γεωργίου ήταν υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή το 2013, όταν έλαβε τη θέση ο Μάριος Κληρίδης και το 2015, όταν έλαβε τη θέση ο Νικόλας Χατζηγιάννης.

Για το θέμα απέστειλε επιστολή στον Κώστα Κληρίδη ο δικηγόρος των μελών της τελευταίας Επιτροπείας, Χρίστος Τριανταφυλλίδης.

Κατά την επιστολή, έχει διαφανεί από τα έγγραφα του Γιώργου Χατζηνικόλα, που κατέθεσε στην Ερευνητική την Τετάρτη (5/9), ότι ο Γιώργος Γεωργίου ήταν υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

«Εξάγεται το συμπέρασμα ότι το ρηθέν μέλος καλείται να αποφανθεί εις τα πλαίσια πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής αναφορικά με ζητήματα εις τα οποία διατηρεί προσωπικό συμφέρον ήτοι την καταλληλότητα των δύο προσώπων τα οποία επιλέγησαν αντί αυτού το 2013 και το 2015 και την ορθότητα ειδικά αλλά και γενικά των αποφάσεων του Οργανισμού ο οποίος δεν τον επέλεξε, δηλαδή της Επιτροπείας της ΣΚΤ», σημειώνει η επιστολή που αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος».

Ο κ. Γεωργίου, πάντως, δήλωσε ότι πρόκειται για προσωπικό θέμα και τόνισε ότι δεν επηρεάζονται με κανένα τρόπο οι εργασίες της Επιτροπής.

Είπε ότι η Ερευνητική Επιτροπή δεν εξετάζει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την πρόσληψη των δύο Γενικών Διευθυντών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

22 λιγότερες

22 λιγότερες

Back to top