ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Πάνω από €30 εκ. ο τζίρος των συμψηφισμών – Δάνεια «αγνοούνται»

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Πάνω από €30 εκ. ο τζίρος των συμψηφισμών – Δάνεια «αγνοούνται»

Παραμένουν αιωρούμενες οι απορίες των καταθετών για τους συμψηφισμούς 16.000 περίπου λογαριασμών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Όπως εξήγησε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου, μόνο 2.000 ήταν νόμιμοι, καθώς οι καταθέσεις αποτελούσαν υποθήκη στα δάνεια.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Παϊζάνου («Ο Φιλελεύθερος») οι πρώτες πληροφορίες κάνουν αναφορά για ποσό που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύντομα αναμένεται να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ενώπιον του Φορέα Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, υποβλήθηκαν δε και παράπονα για δάνεια που «αγνοούνται».

Παραπονούμενοι εξέφρασαν απορίες και δυσαρέσκεια, καθώς τα δάνειά τους δεν μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα και δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE