ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν συμμετέχουν στο ‘φεστιβάλ της ντροπής’ τα μέλη της Συμφωνικής – Βρέθηκαν προ τετελεσμένων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν συμμετέχουν στο ‘φεστιβάλ της ντροπής’ τα μέλη της Συμφωνικής – Βρέθηκαν προ τετελεσμένων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απέσυραν το ενδιαφέρον από τη συναυλία «της ντροπής» οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, στα Κατεχόμενα.

Εν συνεχεία του ντόρου που έγινε, μετά την καταγγελία του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, που δημοσίευσε το ThemaOnline για συμμετοχή Ελληνοκύπριων μουσικών και μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, οι τελευταίοι απέσυραν τη συμμετοχή τους από το «φεστιβάλ της ντροπής» όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Ευσταθίου.

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής, μαζί του επικοινώνησε ο Wolfgang Schroeder της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου o οποίος ανέφερε πως δεν θα μεταβεί στα Κατεχόμενα ούτε και θα λάβει μέρος στο «φεστιβάλ της ντροπής».

Σύμφωνα με τον κύριο Ευσταθίου, ο Schroeder εξήγησε πως έγινε δέκτης πρόσκλησης για συμμετοχή του στο φεστιβάλ, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να απαντήσει οριστικά αν θα συμμετείχε σε αυτό ή όχι και πως βρέθηκε προ τετελεσμένων.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, συνεχάρη τον Wolfgang Schroeder για την απόφαση του, ενώ παράλληλα αναφέρει πως επιθυμία του δεύτερου είναι μια ελεύθερη Κύπρος «χωρίς διαχωριστικές γραμμές σε ένα δημοκρατικό κράτος, ο λαός του οποίου δεν θα χωρίζεται με βάση εθνικά, φυλετικά, γλωσσικά κριτήρια χωρίς τον τουρκικό στρατό κατοχής».

Υπενθυμίζουμε πως αφίσα του φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον «Μουσικό Οργανισμό Βόρειας Κύπρου» δείχνει πως στις 8 Οκτωβρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Βόλφγκανγκ Σρέντερ και το πρώτο βιολί, Γιαν Ζορζ Μπάχμαν, αμφότεροι γερμανικής καταγωγής, θα έδιναν συναυλία στο Αβαείο του κατεχόμενου Πέλλαπαϊς.

Στο ίδιο μέρος, θα έδιναν συναυλία άλλα τρία μέλη, Ελληνοκύπριοι, της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, στις 6 Νοεμβρίου.

Μ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top