ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΟΖ: Τουρκικά «παιχνίδια εξουσίας» με ρωσικό φόντο σε κυπριακά χωρικά ύδατα

ΑΟΖ: Τουρκικά «παιχνίδια εξουσίας» με ρωσικό φόντο σε κυπριακά χωρικά ύδατα

Ασκήσεις διενήργησε μέχρι την Τετάρτη (26/9) το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας γύρω από την Κύπρο.

Οι επτά Navtex που εξέδωσε επί τούτου η Κυπριακή Δημοκρατία θορύβησαν την Άγκυρα, η οποία προχώρησε στη δική της αντίδραση.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος»), εξέδωσε παράτυπη Navtex για άσκηση του δικού της πολεμικού ναυτικού δυτικά της Πάφου και μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου που ισχύει για την Πέμπτη (27/9).

Η Navtex εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αμφισβήτησης της νομιμότητας από την Τουρκία.

Στην παράτυπη ενέργεια αυτή, απάντησε η Κυπριακή Δημοκρατία με Navtex, με την οποία ενημερώνει τους ναυτιλλομένους ότι η τουρκική ειδοποίηση για την άσκηση του πολεμικού ναυτικού δεν έχει εκδοθεί σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία που έχει την ευθύνη για την περιοχή που αφορά.

Αργότερα, η Τουρκία ανταπάντησε με δική της νέα ανακοίνωση, που καλεί τους ναυτιλλομένους να αγνοήσουν την κυπριακή Navtex επειδή δεν εκδόθηκε από «αρμόδια αρχή».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top