Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Είναι η πιο γνωστή τοποθεσία που συνδέει την ονομασία της με τη θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και αποτελεί σήμερα μνήμα προσκύνησης και απότισης φόρου τιμής.

Εννέα τάφοι, δεκατρείς φυλακισμένοι νεκροί: Γρηγόρης Αυξεντίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Μιχαήλ Καραολής, Ανδρέας Δημητρίους, Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Μιχαήλ Κουτσόφτας, Στέλιος Μαυρομμάτης, Ανδρέας Παναγίδης, Μάρκος Δράκος, Στυλιανός Λένας, Κυριάκος Μάτσης.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το κοιμητήριο της ΕΟΚΑ και ποιος τα ονόμασε έτσι;

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE