Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Είναι η πιο γνωστή τοποθεσία που συνδέει την ονομασία της με τη θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και αποτελεί σήμερα μνήμα προσκύνησης και απότισης φόρου τιμής.

Εννέα τάφοι, δεκατρείς φυλακισμένοι νεκροί: Γρηγόρης Αυξεντίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Μιχαήλ Καραολής, Ανδρέας Δημητρίους, Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Μιχαήλ Κουτσόφτας, Στέλιος Μαυρομμάτης, Ανδρέας Παναγίδης, Μάρκος Δράκος, Στυλιανός Λένας, Κυριάκος Μάτσης.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το κοιμητήριο της ΕΟΚΑ και ποιος τα ονόμασε έτσι;

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Δηλώσεις αισιοδοξίας, αλλά καμία ουσιαστική κατάληξη

Κυπριακό: Δηλώσεις αισιοδοξίας, αλλά καμία ουσιαστική κατάληξη

Η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κατοχικό ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν επιβεβαίωσε, για ακόμη μία φορά, το γνώριμο μοτίβο στο Κυπριακό: θετικό κλίμα στις δηλώσεις, αλλά χωρίς ουσιαστική κατάληξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE