Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Είναι η πιο γνωστή τοποθεσία που συνδέει την ονομασία της με τη θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και αποτελεί σήμερα μνήμα προσκύνησης και απότισης φόρου τιμής.

Εννέα τάφοι, δεκατρείς φυλακισμένοι νεκροί: Γρηγόρης Αυξεντίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Μιχαήλ Καραολής, Ανδρέας Δημητρίους, Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Μιχαήλ Κουτσόφτας, Στέλιος Μαυρομμάτης, Ανδρέας Παναγίδης, Μάρκος Δράκος, Στυλιανός Λένας, Κυριάκος Μάτσης.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το κοιμητήριο της ΕΟΚΑ και ποιος τα ονόμασε έτσι;

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE