ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Λεβερκούζεν για την… «άγνωστη» ΑΕΚ! Ποιον θεωρούν αστέρι, τα ΔΥΝΑΤΑ και ΑΔΥΝΑΤΑ σημεία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Λεβερκούζεν για την… «άγνωστη» ΑΕΚ! Ποιον θεωρούν αστέρι, τα ΔΥΝΑΤΑ και ΑΔΥΝΑΤΑ σημεία

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, ετοίμασε αφιέρωμα για την ομάδα της Λάρνακας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται στην ΑΕΚ ως το μεγάλο άγνωστο φιλοξενούμενο στο Μπάι Αρένα καθώς δεν έχει πολλές συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Δείτε το αφιέρωμα στο σάιτ της Λεβερκούζεν για την ΑΕΚ ΕΔΩ!

Τα κυριότερα σημεία από το αφιέρωμα:

Μπορεί λοιπόν να αναφέρονται στην ΑΕΚ ως το μεγάλο άγνωστο όμως αναφέρονται με καλά λόγια στην πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Άντονι Ιραόλα και στο γεγονός ότι παρόλο που είναι άπειρος προπονητικά, ως παίκτης λίγο έλειψε να σηκώσει το Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο ως παίκτης.

Όσον αφορά τις διακρίσεις της ΑΕΚ αναφέρεται στο αφιέρωμα πως παρόλο που δεν έχει πάρει κανένα πρωτάθλημα από το 1994 εντούτοις μόλις πέρσι πανηγύρισε το δεύτερο της Κύπελλο ενώ συνήθως βρίσκεται στην σκιά του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής πορείας της ΑΕΚ, αναφέρεται το γεγονός ότι πέρασε από τρεις προκριματικούς γύρους και πέρασε το εμπόδιο της Στουρμ Γκρατζ με εντυπωσιακό τρόπο (δύο νίκες με 2-0 και 5-0).

Το πιο διάσημο όνομα στη Λάρνακα

Με ειδική αναφορά στον Άντονι Ιραόλα συνεχίζεται το δημοσίευμα και γίνεται λόγος για το ότι κάνει προπονητικό ντεμπούτο στα 36 του. Επίσης γίνεται αναφορά στην πορεία του το 2012 με την Μπιλμπάο όπου ως αρχηγός πήγε στον τελικό του Γιουρόπα. Οι πολλοί Ισπανοί στην ΑΕΚ και το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι πάνω από 30 αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα στο αφιέρωμα καθώς γίνεται λόγος για την εμπειρία των παικτών όπως ο Μικέλ Γκονζάλες.

Το αστέρι Ιβάν Τρισκόφσκι

Σαν το μεγάλο αστέρι της ΑΕΚ βλέπουν τον Ιβάν Τρισκόφσκι (και όχι άδικα). Οι Γερμανοί βλέπουν στον Τρισκόφσκι τον ηγέτη της ΑΕΚ λόγω και της εμπειρίας που έχει αλλά και λόγω της εξαιρετικής φόρμας του φέτος.

Τα αδύνατα σημεία της ΑΕΚ

Ως αδύνατο σημείο της ΑΕΚ οι Γερμανοί αναφέρουν την φρεσκάδα και τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας. «Κόντρα στη Ζυρίχη ο μέσος όρος ηλικίας στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ήταν 29,9 ετών με τέσσερις παίκτες άνω των 33. Έλειπε η φρεσκάδα, οι Θωμάς Ιωάννου, Ιγκόρ Σίλβα και Έκτορ Χέφελ είναι οι μόνοι κάτω των 28 ετών που έχουν θέση στα βασικά πλάνα του τεχνικού», γράφουν στο αφιέρωμα.

Η πρόβλεψη για τις δυνατότητες της ΑΕΚ

«Το 2011 η ΑΕΚ είχε καλές ελπίδες για να περάσει στα νοκ-άουτ πίσω από τη Σάλκε, ομως έχασε την ευκαιρία της λόγω της ήττας με 1-0 από τη Μακάμπι Χάιφα. Φέτος μετά την ήττα με 2-0 Ζυρίχη άρχισαν στραβά με βάση και τις φιλοδοξίες τους. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν περνούσαν στην επόμενη φάση όμως η ΑΕΚ έδειξε και στα προκριματικά ότι μπορεί να κρυπήσει μεγαλύτερες ομάδας – και αυτό μπορούν αν το κάνουν με τη δυνατή τους άμυνα», αναγράφεται στο αφιέρωμα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top