ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο Υπουργικό η συμφωνία με τους εκπαιδευτικούς

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο Υπουργικό η συμφωνία με τους εκπαιδευτικούς

Συνέρχεται την Τετάρτη 03/10 το Υπουργικό Συμβούλιο παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, όπου ενώπιον του τίθεται η συμφωνία της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η συμφωνία, που έγινε μεταξύ της Διυπουργικής Επιτροπής και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη 03/10, με έγκρισή του από το Υπουργικό το οποίο συνεδριάζει στις 11:15 το πρωί της Τετάρτης.

Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις, διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν χαμένοι ή νικητές από την απόφαση, ενώ παράλληλα οι «δυο πλευρές» βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης θεσμικού διαλόγου, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα του Νέου Συστήματος Διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Θεσμικός διάλογος στον οποίο θα μετέχουν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Εργασίας όπως επίσης και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το νέο πεδίο διαφωνίας βρίσκεται στις εξετάσεις των τετράμηνων, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης συνέρχεται η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top