ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο τραγικός χαμός του Σάββα Συμεού το 2015, σώζει ζωές το 2018 - VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Ο τραγικός χαμός του Σάββα Συμεού το 2015, σώζει ζωές το 2018 - VIDEO

Στις 8 Οκτωβρίου 2015, ο 18χρονος Σάββας Συμεού ενεπλάκη σε τροχαίο που είχε σημειωθεί στη λεωφόρο Αναλυόντα στο Τσέρι, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 18χρονος. Από τη σύγκρουση, ο 18χρονος εκτινάχθηκε από το κάθισμά του, και εγκλωβίστηκε κάτω από άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονη, το οποίο βρισκόταν σε στάση αναμονής.

Της Γεωργίας Παππούτα

Ο 18χρονος, απεγκλωβίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και κρατήθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως ανέφερε η Αστυνομία, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 18χρονος δεν έφερε προστατευτικό κράνος.

Μετά από πέντε μέρες, στις 13 Οκτωβρίου 2015 ο Σάββας έχασε την μάχη με την ζωή βυθίζοντας την οικογένεια, τους συγγενείς, και φίλους του στο πένθος.
 
Ο χαμός του Σάββα ένωσε την οικογένεια και τους φίλους του σε μια μεγάλη και δυνατή γροθιά, όλοι μαζί παλεύουν να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στους δρόμους, να μην ξημερώσει άλλη μέρα σε τούτο τον τόπο, όπου η άσφαλτος θα ποτιστεί με το ανθρώπινο αίμα. 

Τρία χρόνια μετά τον άδικο χαμό του Σάββα Συμεού, οι γονείς του συγκινούν με τις πράξεις τους. Οι γονείς του Σάββα διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια μεγάλη πεζοπορία, με τους φίλους και συγγενείς να τους στηρίζουν.

Ο μεγάλος αδερφός του Σάββα, Ανδρέας Συμεού, παράλληλα οργανώνει πορεία με μοτοσικλέτες έχοντας την στήριξη της BMW Club Motorrad Riders Cyprus, και το οργανωμένο σύνολο μοτοσυκλετιστών Αγίου Δομετίου και Τσερίου.

Η οικογένεια του Σάββα καλεί το κοινό να δώσει το 'παρών' του στην μεγάλη πορεία που θα ακουστεί σε ολόκληρο το Τσέρι, εις μνήμη του Σάββα, αλλά και όλους όσοι έχασαν άδικα την ζωή τους στην άσφαλτο. Με αυτή τους την κίνηση θέλουν να δείξουν πως δεν ξεχνούν ποτέ τον αγαπημένο γιο,αδελφό και φίλο αλλά και να στείλουν ηχηρά μηνύματα προς όλους μας.

’”Φοράω το κράνος μου, Φοράω την ζώνη μου, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ” το μεγαλύτερο μήνυμα.

Η πορεία θα τελεσθεί την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 την ημέρα δηλαδή που πριν από τρία χρόνια ο Σάββας ενεπλάκη στο τροχαίο.

Πρόκειται για μια μεγάλη και οργανωμένη πορεία με πεζούς και μοτοσυκλετιστές. Οι πεζοπόροι θα κρατούν στα χέρια τους από ένα κερί και πανό με μηνύματα προς τους οδηγούς, αλλά και με φωτογραφίες του αγαπημένου τους Σάββα.

Σημείο συγκέντρωσης θα είναι στην εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι και ο τερματισμός στο σημείο του δυστυχήματος στην λεωφόρο Αναλυόντα, όπου και θα τοποθέτηθουν τα κεριά στο σημείο.

Οι μοτοσυκλετιστές θα διασχίσουν όλη την περιοχή Τσερίου, και θα καταλήξουν στο ίδιο σημείο τοποθετώντας τις μοτοσυκλέτες γύρω από το μνημείο που υπάρχει για τον Σάββα.

Στο τέλος της πορείας θα γίνει μια μονόλεπτη σιγή για τον αδικοχαμένο Σάββα, την σιωπή όμως θα σπάσει ο δυνατός βρόντος από τις μοτοσυκλέτες που στόχο έχει να ακουστεί στον ουρανό, εκεί που ζει ο Σάββας τους για να γνωρίζει πως δεν έφυγε ποτέ, όλοι τον θυμούνται και τον έχουν στις καρδιές τους.
 
Δείτε σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top