ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανείσπρακτα 200-250.000 ευρώ από το αεροδρόμιο Λάρνακας –Ψάχνουν να βρουν το λάθος

ΚΥΠΡΟΣ: Ανείσπρακτα 200-250.000 ευρώ από το αεροδρόμιο Λάρνακας –Ψάχνουν να βρουν το λάθος

Διόλου ευκαταφρόνητο είναι το συνολικό ποσό που έχει να παίρνει η Κυπριακή Δημοκρατία, για παραχώρηση ειδικών αδειών χρησιμοποίησης χώρων του αεροδρομίου Λάρνακας.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του ThemaOnline, το οφειλόμενο ποσό για έκδοση δελτίων εισόδου (πάσα) σε εταιρείες ή άλλους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες εντός των χώρων του διεθνούς αερολιμένα, κυμαίνεται μεταξύ 200 και 250 χιλιάδων ευρώ.

Επιφορτισμένη με το καθήκον έκδοσης των λεγόμενων πάσων σε εταιρείες και άλλους φορείς είναι η Αερολιμενική Υπηρεσία (Τμ. Πολιτικής Αεροπορίας). Όπως πληροφορούμαστε η εν λόγω υπηρεσία εκδίδει περίπου 3.000 δελτία εισόδου με μεγάλη χρονική ισχύ (2-3 χρόνια), ενώ εκδίδονται και έκτακτα (ημερήσια ή με διάρκεια ορισμένων μηνών).

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έστω με καθυστέρηση άρχισε προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος των ανείσπρακτων ποσών. Μάλιστα, τη Δευτέρα (08/10) λειτουργοί του λογιστηρίου του Υπουργείου Μεταφορών μετέβησαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ζητώντας να πληροφορηθούν λεπτομέρειες από στελέχη της αερολιμενικής υπηρεσίας για την διαδικασία έκδοσης των πάσων.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον η Αερολιμενική Υπηρεσία είναι σε θέση να επιφορτιστεί με το καθήκον είσπραξης των ποσών που προκύπτουν από την έκδοση δελτίων εισόδου σε χώρους του αεροδρομίου. Για δυο λόγους: Πρώτον, είναι γνωστό ότι πολλές φορές έχει τεθεί θέμα υποστελέχωσης της Αερολιμενικής Υπηρεσίας και δεύτερον το σχέδιο υπηρεσίας των λειτουργών της δεν φαίνεται να προνοεί άσκηση καθηκόντων είσπραξης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε τη Δευτέρα (08/10) με τη διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, Παναγιώτα Δημητρίου, προκειμένου να ζητήσει το σχόλιό της για τα πιο πάνω ζητήματα. Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε λειτουργός του γραφείου της, δεν ήταν σε θέση να μας μιλήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυθόρμητη στάση εργασίας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top