ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Ασκηση πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Ασκηση πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας

Ασκηση πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ειδικό Σχολείο «απόστολος Βαρνάβας» στο Λιοπέτρι, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA2 – Σύμπραξη σχολείων 2017-2019, με θέμα «Ευρωπαίος νέος – Ευσυνείδητος και ασφαλής πολίτης του κόσμου».

 
Σε δηλώσεις της η Ελένη Ρωτή, Συντονίστρια του Προγράμματος ERASMUS+ στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Βαρνάβας», ανέφερε ότι «οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκτός από την Κύπρο είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Λιθουανία και η Πολωνία. Το σχέδιο αφορά την πολυπολιτισμικότητα, τους πρόσφυγες, την ασφάλεια και πόσο ασφαλείς νοιώθουν οι πολίτες στη χώρα τους».
 
Αναφερόμενη στην άσκηση πυρόσβεσης που έγινε στο σχολείο, η κα. Ρωτή είπε πως «έπρεπε να γίνει ένα σχέδιο μαθήματος για τους φιλοξενούμενους μας και αποφασίστηκε η άσκηση πυρκαγιάς. Θεωρούμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν πώς θα βγουν από τις τάξεις τους και γενικά τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που ξεσπάσει μια πυρκαγιά ή προκληθεί κάποιο άλλο ατύχημα».
 
Από την πλευρά της η Ivona Pozniac Συντονίστρια του Προγράμματος  ERASMUS+ KA2 ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για μας" εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την επίσκεψη της στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι "αυτό το σχολείο είναι πραγματικά προετοιμασμένο για όλες τις δραστηριότητες που έχουμε στο πρόγραμμα μας. Η άσκηση που έγινε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και όλοι είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top