Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες που ήταν ανεπτυγμένοι κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 19 με 27 ετών, σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά γεγονότα στη διάρκεια νέας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε κοντά στον φράκτη αυτό, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κόντρα εκπρόσωπο του υπουργείου.

Τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά στην Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ένας τέταρτος στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα. Ο πέμπτος σκοτώθηκε κατά λάθος όταν εξερράγη μια χειροβομβίδα που κρατούσε στην Μπουρέιζ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τους τέσσερις Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Χαν Γιουνές και τη Τζαμπαλίγια, όμως επεσήμανε ότι περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του φράκτη «καίγοντας λάστιχα και ρίχνοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των στρατιωτών.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεύτερες σκέψεις Λευκωσίας για το Συμβούλιο Ειρήνης -Διπλωματικός γρίφος με φόντο τη Γάζα

Δεύτερες σκέψεις Λευκωσίας για το Συμβούλιο Ειρήνης -Διπλωματικός γρίφος με φόντο τη Γάζα

Σε ένα ιδιαίτερα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται ενώπιον μιας κρίσιμης απόφασης: να αποδεχθεί ή όχι την πρόσκληση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για συμμετοχή στην πρώτη Σύνοδο του λεγόμενου «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον.

BEST OF TOTHEMAONLINE