ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Άμεση μεταφορά 50.000 υποθηκών από Συνεργατισμό στην Ελληνική – Έτρεχε να προλάβει το Κτηματολόγιο

Άμεση μεταφορά 50.000 υποθηκών από Συνεργατισμό στην Ελληνική – Έτρεχε να προλάβει το Κτηματολόγιο

Σε «χρόνο ρεκόρ» μετέφερε το Κτηματολόγιο 50.000 υποθήκες ακινήτων από τον Συνεργατισμό στην Ελληνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 08/08 υπεβλήθη αίτημα για μεταφορά των υποθηκών από τον ένα οργανισμό στον άλλο, με τους εκπροσώπους τους να ζητούν όπως η μεταφορά πραγματοποιηθεί έως τις 03/09.

Ένα διάστημα στο οποίο αρκετοί υπάλληλοι του Κτηματολογίου έλειπαν καθώς ήταν περίοδος διακοπών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα – και συγκεκριμένα στον συνάδελφο Βάσο Βασιλείου – ο διευθυντής του Κτηματολογίου, Ανδρέας Σωκράτους, το Τμήμα ενεργοποιήθηκε άμεσα και έγιναν πιλοτικές πράξεις μεταφοράς υποθηκών για να διαπιστωθεί κατά ποσό το σύστημα μπορεί να ανταπεξέλθει και να αντέξει την μεταβίβαση και των 50 χιλιάδων υποθηκών.

Αρχικά έγινε χειροκίνητη μεταφορά 180 υποθηκών, ανέφερε ο κ. Σωκράτους, ενώ στη συνέχεια έγινε η αυτοματοποιημένη μεταφορά των υπόλοιπων υποθηκών.

Παράλληλα, ο κ. Σωκράτους, ανέφερε πως διαμοιράστηκαν σε όλες τις επαρχίες οι υποθήκες και έγινε έλεγχος κατά ποσό τα έγγραφα ήταν πλήρη για να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία.

Διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εντός των χρονικών πλαισίων.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top