O Πρόεδρος της Αιγύπτου εναντίον των διακρίσεων Μουσουλμάνων και Χριστιανών

O Πρόεδρος της Αιγύπτου εναντίον των διακρίσεων Μουσουλμάνων και Χριστιανών

«Στην Αίγυπτο, δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς… Δεν λέμε ότι «αυτός είναι μουσουλμάνος και αυτός είναι χριστιανός. Λέμε ότι είμαστε Αιγύπτιοι», δήλωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας, που ξεκίνησε χθες στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Μάλιστα, με αφορμή την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον Κοπτών, κοντά στην Μίνια, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε ότι «η τρομοκρατική επίθεση έπληξε τις καρδιές όλων των Αιγυπτίων».

Παράλληλα, στις ίδιες δηλώσεις του, που καταγράφει και η «Αλ Αχράμ», ο ηγέτης της Χώρας του Νείλου μίλησε για το νέο νόμο του 2016, που εφαρμόστηκε από την αιγυπτιακή βουλή, σύμφωνα με τον οποίον, βελτιώθηκαν σημαντικά οι κανονισμοί για την ανοικοδόμηση των ναών.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Αλ Σίσι επεσήμανε και τη σημασία της ελευθερίας της πίστης για όλους τους πολίτες στην Αίγυπτο, τονίζοντας:«Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να λατρεύει ή να μην λατρεύει. Ο καθένας είναι ελεύθερος και το κράτος δεν παρεμβαίνει σε αυτό».

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

Η δωρεά του Ιδρύματος της Coca-Cola ΗΒC ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ινστιτούτο MountMed για την υλοποίηση του προγράμματος αναζωογόνησης των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λεμεσού είναι ενισχυτική των δράσεων της πολιτείας και των κοινοτήτων και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας, βιώσιμης προοπτικής για την ευρύτερη περιοχή με σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE