ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη συγγενών του δισεκατομυριούχου Λεβ Λεβάγιεβα για υπόθεση λαθρεμπορίας διαμαντιών

Σύλληψη συγγενών του δισεκατομυριούχου Λεβ Λεβάγιεβα για υπόθεση λαθρεμπορίας διαμαντιών

Οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν τον αδερφό και τον γιο του δισεκατομμυριούχου Λεβ Λεβάγιεβα ως υπόπτους για λαθρεμπορία διαμαντιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz.


Νωρίτερα η αστυνομία του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθησαν έξι άτομα ως ύποπτα για λαθρεμπορία διαμαντιών και ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι δύο εξ αυτών είναι ο αδερφός του δισεκατομμυριούχου Μοσέ και ο γιός του Ζβουλούν. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι συλληφθέντες, εισήγαγαν παράνομα στο Ισραήλ διαμάντια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σέκελ (1 δολάριο=3,7 σέκελ) , ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις στο Ισραήλ και στο εξωτερικό.

Η αστυνομία, όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα, θέλει να ανακρίνει τον δισεκατομμυριούχο Λεβ Λεβάγιεφ, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών, αλλά αυτήν την περίοδο δεν βρίσκεται στο Ισραήλ. Εκτός από τον αδελφό και τον γιο του Λεβάγιεφ, οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες, απασχολούνταν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ και την Ρωσία.

Από την πλευρά της η εφημερίδα The Jerusalem Post έγραψε ότι ο Λεβ Λεβάγιεφ, που είναι πολίτης του Ισραήλ το 2007 έφυγε από το Ισραήλ και εγκαταστάθηκε με τη οικογένεια του στο Λονδίνο.

Η εταιρεία LLD που ανήκει στον Λεβάγιεφ, με ανακοίνωση της αρνείται τους ισχυρισμούς της ισραηλινής αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία του λειτουργούν τηρώντας την νομοθεσία, όπως και πως σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top