«Μάστρε μου πεθαίνω, ζήτω η Ελ…» - Η πρόταση του Γεωργάλλα που πνίγηκε στο αίμα

«Μάστρε μου πεθαίνω, ζήτω η Ελ…» - Η πρόταση του Γεωργάλλα που πνίγηκε στο αίμα

Ήταν 30 Δεκεμβρίου 1956, γύρω στις 9 το βράδυ, όταν ο Γρηγόρης Αυξεντίου έφτανε στο χωριό Ζωοπηγή, καταδιωκόμενος από τους Βρετανούς αστυνόμους.


Εκεί τον περίμενε η αντάρτικη ομάδα του, που είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι του Μηνά Μηνά και της συζύγου του. Ήταν οι Μιχαήλ (Μάκης) Γιωργάλλα, Φειδία Συμεωνίδη, Αντώνη Παπαδόπουλο, Ανδρέα Στυλιανού και Αυγουστή Ευσταθίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE