ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: Στροφή 180 μοιρών από τον Δικαστή μετά τις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα

ΔΙΚΗ ΤΕΩΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ: Στροφή 180 μοιρών από τον Δικαστή μετά τις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα

 
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκε την Παρασκευή (9/11), ο τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας, Ανδρέας Κυριάκου.

 

Της Γεωργίας Παππούτα

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του κατά πόσον η Κατηγορούσα Αρχή έχει συμμορφωθεί με την απόφαση στις 29 Ιουνίου, να παραδώσει στον τέως Υπαρχηγό το πόρισμα της ποινικής έρευνας (για τη διαφθορά στην Αστυνομία) στην ολότητά του.

Στην δικάσιμο της Παρασκευής (9/11), ο Δικαστής διαφοροποίησε την αρχική απόφασή του για αποκάλυψη ολόκληρου του πορίσματος στην υπεράσπιση και έκρινε πως μετά την εξέταση του πορίσματος από πλευράς του, η παράδοση του στην ολότητα του δεν είναι αναγκαία, αφού όπως έκρινε δεν αφορά την υπόθεση που προωθείται εναντίον του Κατηγορούμενου.

Να σημειωθεί πως στη δικάσιμο που προηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή (02/11), παρευρέθηκε εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ο οποίος επιχειρηματολογώντας ανέφερε: ««Δεν θα δώσουμε ένα πόρισμα για τη γενικότερη διαφθορά στην Αστυνομία επειδή αυτό θέλει η υπεράσπιση».

Θέση που τελικά αποδέχθηκε ο Δικαστής.

Όπως ανακοίνωσε ο τελευταίος, δεν κρίνει ότι έχει αναθεωρήσει τις προηγούμενες αποφάσεις του και δεν κρίνει σκόπιμο να δώσει οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες σε σχέση με το ζήτημα.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέφερε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο για επανεξέταση του ζητήματος από το Ανώτατο.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 23/11 θα ορισθούν οι ημερομηνίες ακρόασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top