ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Βρέθηκε λύση για την οικογένεια αστέγων με 3 ανήλικα παιδιά- Παγκύπρια συγκίνηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Βρέθηκε λύση για την οικογένεια αστέγων με 3 ανήλικα παιδιά- Παγκύπρια συγκίνηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, διανυκτέρευσε η μητέρα με τα δύο ανήλικα της παιδιά, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα μη έχοντας που να μείνουν, περνούσαν τα βράδυα τους μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ μέχρι το πρωί της Κυριακής, κόσμος διανυκτέρευσε σε αντίσκηνα, στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

Όπως διαπίστωσε το ThemaOnline, που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (10/11) στην πλατεία Διοικητηρίου στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα ‘χρυσά’ ενοίκια στη πόλη, βρέθηκε λειτουργός των Κοινωνικών Υπηρεσιών, η οποία διευθέτησε όπως η οικογένεια, μείνει σε ξενοδοχείο της πόλης, μέχρι να διευθετηθεί από εβδομάδας, μόνιμη οικία διαμονής τους.

Ο πατέρας της οικογένειας, παρά το ότι βρέθηκε στέγη, έστω και προσωρινά αφού η οικογένεια του μεταφέρθηκε γύρω στις 12:30 το βράδυ σε ξενοδοχείο μετά από σχετική διευθέτηση, παρέμεινε στον χώρο και διανυκτέρευσε μαζί με 10 ακόμη άτομα περίπου, μεταξύ των οποίων άστεγοι και αλληλέγγυοι πολίτες.

Από το βράδυ της Κυριακής, ο πατέρας θα κοιμηθεί σε κανονικό κρεβάτι και στέγη μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του μετά από καιρό, αναμένοντας εκπλήρωση των υποσχέσεων του λειτουργού των Υπηρεσιών Ευημερίας.

Όπως ανέφερε αρμόδιος λειτουργός στο ThemaOnline, η οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά (με το ένα εκ των οποίων να μην παρευρίσκεται στην εκδήλωση, αφού φιλοξενείτο από φιλικό πρόσωπο) , θα παραμείνει σε ξενοδοχείο, μέχρι να βρεθεί οικία και να διευθετηθεί το θέμα των ενοικίων και χρηματικής εγγύησης που χρειάζονται για να μπορέσει κάποιος να προχωρήσει σε ενοικίαση οικίας.

Στην πιο κάτω φωτογραφία, φαίνεται ένας άντρας ο οποίος μη έχοντας που να μείνει, διανυκτέρευσε για ακόμη μια φορά σε παγκάκι της πόλης, αυτή τη φορά δίπλα σε συνανθρώπους του που βρίσκονται σε παρόμοια μοίρα αλλά και αλληλέγγυους πολίτες.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την Κίνηση για το δικαίωμα της στέγασης – Παγκύπρια ομάδα, παρευρέθηκαν περίπου 300 άτομα, ενώ μέχρι το πρωί της Κυριακής, στον χώρο παρέμειναν σε αντίσκηνα περίπου 10 άτομα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top