ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε απόγνωση ανάπηρη μητέρα και το 9χρονων κοριτσάκι της- Φιλοξενούνται από τον καρκινοπαθή πατέρα της εδώ και δύο χρόνια

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε απόγνωση ανάπηρη μητέρα και το 9χρονων κοριτσάκι της- Φιλοξενούνται από τον καρκινοπαθή πατέρα της εδώ και δύο χρόνια

Πολύ σοβαρή καταγγελία, την οποία και διερευνούμε έφτασε στα γραφεία της ιστοσελίδας μας την Κυριακή 4/11 μέσω της κίνησης ενάντια στα υπερβολικά ενοίκια.

Του Στέλιου Στυλινού

Γυναίκα σε απόγνωση, επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της ομάδας Λευτέρη Γεωργίου εξιστορώντας του, τα όσα βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Η ιστοσελίδα μας μετά την καταγγελία από τον κύριο Γεωργίου επικοινώνησε με την 37χρονη μητέρα ενός 9χρονου κοριτσιού, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε, το 2011 προχώρησε στην ενοικιαγορά διαμερίσματος στην περιοχή Ασώματου στη Λεμεσό (μέσω της Αρχής αναπτύξεως γης και του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης), το οποίο όμως είχε πάρα πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψει μη έχοντας άλλη επιλογή.

Αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο πατρικό της, σε μια πολυκατοικία που ανήκει στο Δήμο Λεμεσού (με αμίαντο) στην περιοχή Αγ. Αντωνίου όπου διαμένουν ο πατέρα της, η μητέρα της η αδελφή της και ο αδελφός της που αναγκαστικά κοιμάται στον καναπέ, ώστε να υπάρχει ένα μονό κρεβάτι για την ίδια και το κοριτσάκι της.

Όπως σημείωσε τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (ρήξη ανευρύσματος αορτής εγκεφάλου), έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις ενώ πέρασε και από ιατροσυμβούλιο το οποίο την έκρινε ανάπηρη σε ποσοστό 75%.

Τα μηνιαία εισοδήματά της, είναι 516 ευρώ από τη σύνταξη αναπηρίας, 180 ευρώ από το επίδομα μονογονιού, ενώ η διατροφή ύψους 200 ευρώ από τον πρώην σύζυγό της, σύμφωνα με την 37χρονη δεν καταβάλλεται καθώς και ο πατέρας του παιδιού της μετά από εργατικό ατύχημα δεν μπορεί να δουλέψει και αναμένει απόφαση ιατροσυμβουλίου για ποσοστό αναπηρίας.

Απευθύνθηκε στο Γραφείο Ευημερίας, ώστε να εξευρεθεί στέγη και να διαμείνει με το 9 χρονών κοριτσάκι της με την απάντηση των αρμοδίων να είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ακόλουθη: «Βρες σπίτι και θα σε βοηθήσουμε με το ενοίκιο».

Ωστόσο, οποίον ιδιοκτήτη ενημερώνει πως εμπλέκεται η κρατική αυτή υπηρεσία, με προφάσεις δεν θέλουν να της νοικιάσουν το υποστατικό.

Η 37χρονη, με αξιοπρέπεια και με δύναμη ψυχής, δεν θέλει οικονομική βοήθεια, ανεβαίνει μόνη της το δικό της Γολγοθά, αναμένοντας να γίνει εκ νέου επέμβαση της, ζητά όμως μια μόνιμη στέγη, ώστε το παιδάκι της να ζήσει σε σωστές συνθήκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top